Duoconcert met twee mannenensembles in Sliedrecht

27 januari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De twee mannenensembles Soli Deo Gloria uit Urk onder leiding van Jaap Kramer en The Martin Mans Formation ontmoeten elkaar op zaterdag 3 maart in de Grote Kerk in Sliedrecht. Trompettiste Jantine Kalkman levert een bijzondere bijdrage met haar trompetsolo's, daarbij door Martin mans op het orgel begeleid. De musici brengen indrukwekkende thema's ten gehore zoals Via Dolorosa en Hallelujah en de traditioneel geklede Urker mannen bezingen de storm en zee die zij zo goed kennen. Als klapper bundelen de ensembles en solisten hun krachten in een waar finalestuk.

Het mannenensembleThe Martin Mans Formation is zes jaar geleden ontstaan vanuit het Christelijk Waddinxveens Mannenkoor De Gouwestem. Martin Mans, met zijn ruime ervaring als dirigent en organist, heeft met veel zorg het ensemble samengesteld. Het resultaat is een diverse, maar vooral enthousiaste groep geschoolde zangers. The Martin Mans Formation levert ieder jaar een waardevolle bijdrage aan de kathedralentour van Martin Mans, Jan Vayne en Petra Berger en treedt regelmatig op in verschillende televisieprogramma's.

Het Christelijk Mannenkoor Soli Deo Gloria is één van de jongste koren van Urk. In 1997 ontstond het initiatief onder enkele vrienden en Jaap Kramer nam de muzikale leiding op zich. Het jonge mannenkoor heeft hun medewerking verleend aan verschillende radio- en televisie-uitzendingen en een drukbezochte concertreis gemaakt door Canada. De mannen van Soli Deo Gloria zijn te herkennen aan de traditionele Urker klederdracht.

Jantine Kalkman wilde al op vijfjarige leeftijd trompet leren spelen. Op negenjarige leeftijd werd haar ambitie werkelijkheid en ontving zij haar eerste trompetlessen. Sinds 2003 is de trompettiste verbonden aan muziekvereniging Concordia en levert zij een muzikale bijdrage aan verschillende concerten van andere musici en koren. Haar muzikale carrière komt niet alleen in Nederland van de grond, maar ook internationaal door concertreizen naar Engeland, Duitsland, Canada en Frankrijk. In 2011 heeft de twintigjarige een tournee gemaakt in de USA en Zuid-Afrika. Onlangs is haar debuutalbum 'Sound the Trumpet' uitgekomen.

Het concert begint om 20:00 uur in de Grote Kerk aan de Kerkbuurt 131 in Sliedrecht. De toegang bedraagt 15 euro voor volwassenen en 7,50 euro voor kinderen t/m 11 jaar. Reserveren kan via de websites www.martinmans.nl en www.missionmusicconcerten.nl of via reserveerlijn 06-25391903. Lezers van Het Kompas krijgen 3 euro korting op de entree, dus 12 euro voor volwassen en 4,50 euro voor kinderen t/m 11 jaar. U hoeft hiervoor alleen dit artikeltje uit te knippen. Op vertoon van deze bon krijgt u de korting aan de kassa. Wilt u reserveren, dan stuurt u het artikeltje op naar M. Mans Musicus v.o.f., Waardsedijk 48, 3448 HV, Woerden. Vermeld hierbij om hoeveel volwassen en/of kinderen het gaat. Per artikeltje mogen vijf personen met korting naar binnen. Gereserveerde kaarten liggen vanaf 19.00 uur gereed bij de ingang van de Grote Kerk .

Voor info: www.martinmans.nl.

advertentie
advertentie