Ex-staatssecretaris Pieter van Geel gastspreker op Milieu-avond Lions Club

28 januari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Lions Club Alblasserwaard Souburgh houdt op dinsdag 7 februari voor de vierde keer in successie een milieuavond met als titel 'Duurzaamheid: van Droom naar Doen'. De avond is bedoeld voor alle ondernemers en belangstellenden in dit onderwerp. De avond duurt van 19.30 tot 22.00 uur in Cultureel Centrum Landvast te Alblasserdam. Er is gelegenheid om vragen te stellen aan Pieter van Geel.

Pieter van Geel was staatssecretaris van VROM waar hij belast was met Milieuzaken en Duurzaamheidsvraagstukken. Ook was hij fractievoorzitter van het CDA, lijsttrekker voor het CDA bij de Provinciale-Statenverkiezingen en lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Hij stond aan de bron van enkele bekende beleidsmaatregelen en verdiensten, zoals het uitgeven van de 'Toekomstagenda Milieu' waarin het bedrijfsleven meer ruimte kreeg om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor CO2-beleid en emissiereductie.

Dit jaar staat de Milieuavond in het teken van de effecten van de financiële crisis op de haalbaarheid van duurzame doelstellingen. De Lionsclub wil in dat kader samen met Van Geel een antwoord vinden op vragen als: Overleeft duurzaamheid deze crisis? Hoe helpt duurzaamheid ons door deze crisis heen? En: Is de overheid hierbij bepalend of zijn wij dat zelf?

De toegang is gratis. Aanmelden is noodzakelijk en kan via: www.lions.nl/Projecten/7725/Milieuactiviteiten.html

advertentie
advertentie