Sliedrecht-dames hebben gemengde gevoelens na gelijkspel

30 januari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Een goed spelend Sliedrecht is de voorjaarscompetitie, waarin promotie naar de vierde klasse kan worden afgedwongen, gestart met een 1-1 gelijkspel tegen Rijsoord. Na afloop heerste bij de Sliedrechtse speelsters en begeleiders naast tevredenheid over het vertoonde spel toch ook het gevoel dat het team zich met dit gelijke spel tekort had gedaan.

Binnen het kwartier waren al twee goede kansen gecreëerd, maar sterk optreden van de Rijsoord-goalie stond doelpunten van Sharon en Sera in de weg. Op het middenveld was Sliedrecht duidelijk de betere en werd via combinaties gezocht naar openingen richting het vijandelijke doel. Vanuit de laatste linie schakelde ook Claudia zich regelmatig in als extra aanvallende pion. Rijsoord werd in de verdediging gedrongen, maar beschikte voorin over lepe voetballers. Een slippertje in de Sliedrechtse defensie in de 20e minuut werd dan ook genadeloos door hen afgestraft: 0-1.

De thuisploeg liet zich niet van de wijs brengen en hield het betere van het spel. Kansen en mogelijkheden hadden diverse hoekschoppen tot gevolg, maar die waren te vaak een prooi voor de doelvrouw van Rijsoord. Ook mocht Sliedrecht zich aanrekenen dat het combinaties soms te ver doorvoerde of slordig werd in de afwerking.

Na rust ging Sliedrecht met nog meer overtuiging op zoek naar de verdiende gelijkmaker. Qua spelbeeld was de tweede helft een kopie van deel een. Een inzakkend Rijsoord, loerend op de counter en een veldoverwicht voor Sliedrecht dat maar niet tot scoren kan komen. Bijna wisten de gasten de wedstrijd in het slot te gooien, maar een van de zeldzame uitbraken belandde gelukkig op de paal .

In de 85e minuut kreeg Sliedrecht dan toch loon naar werken toen een combinatie door Sharon goed het 16-meter gebied werd ingetikt. De attent doorgelopen Sera was deze keer eerder bij de bal dan de keeper en schoof de bal langs haar in het doel: 1-1. In de slotminuten hield Rijsoord stand en was Sliedrecht niet meer bij machte om het net nogmaals te vinden.