Afbeelding

Vogellezing over Gambia

Nieuws

WIJNGAARDEN - Arie Ouwerkerk, een bekend vogelfotograaf, geeft op donderdag 16 februari een lezing over vogels in Gambia in het Streekcentrum Alblasserwaard. Hij doet dit op uitnodiging van de Vogelwerkgroep van de Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard.

In de winter van 2010/2011 bezocht Arie Ouwerkerk twee keer Gambia, een klein land in West Afrika dat geheel omsloten wordt door Senegal. Tegenwoordig redelijk populair bij de zonaanbidders, maar al jaren bekend onder vogelaars als prima introductie in de Afrikaanse avifauna. De vogelrijkdom is groot, kleurrijk en de vogels zijn niet zo schuw. Tijdens deze presentatie zal veel vogelpracht in de vorm van diverse roofvogels, reigers, ijsvogels en bijeneters te zien zijn. Ook komt de legendarische Krokodillenwachter langs. Buiten de vogels is er ook oog voor fraaie soorten vlinders en landschappen. De presentatie laat een verslag zien van west naar oost. Eerst dus de typische soorten van de Atlantische kust en vervolgens de beelden van het binnenland.

De zaal is om 19.00 uur open en de lezing start om 19.30 uur. Tussendoor is er pauze en de keuken is open. De entree bedraagt € 2,00 en voor kinderen tot en met 12 jaar € 1,00. Voor vragen kan contact opgenomen worden met Ad Kooij 078-6912038 of Arie Kolders 0184-420592 of surf naar www.nvwa.nl.

advertentie
advertentie