Beweeg bewust fitness neemt stelling in

31 januari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het afgelopen jaar is er veel veranderd in de (sociale) zorg door bezuinigingen. Er zijn politieke beslissingen genomen met diverse wetswijzigingen en aanpassingen als gevolg. Be There merkt hier duidelijk de gevolgen van. ,,De hulpvraag van mensen neemt alleen maar toe", zegt eigenaresse Bernadette Brus. ,,Helaas springen hier steeds meer ondernemers bovenop met methodes die vaak onbetaalbaar blijken te zijn. Daarom houden wij vast aan onze filosofie en nemen wij stelling in. Wij houden de financiële drempel laag door goedkoop en met maximale begeleiding aan de slag te gaan."

Bij het Bureau voor Coaching, Training en Acting aan de Thorbeckelaan 102 staat de individuele begeleiding van de cliënt bovenaan. ,,Met die filosofie zijn we een jaar geleden gestart en het succes heeft zich binnen een jaar bewezen." In dat eerste jaar bemerkte Bernadette Brus een enorme toeloop van cliënten. ,,Vaak ex-patiënten, die klaar waren bij bijvoorbeeld de fysiotherapeut, specialisten of de huisarts. Ook mensen die onder de druk van de crisis, door verlies van baan en onverkoopbare huizen, mentaal aan de grond zaten, vonden steeds vaker de weg naar Be There. Met deze cliënten gingen we bevlogen en eerlijk aan de slag."

Binnenkort start Be There een nieuwe cursus 'Begin... na herstel". ,,Deze cursus, deze methode, deze aanbeveling is meer een stappenplan te noemen", licht Brus toe. ,,Het is gebleken dat mensen die na behandeling van fysiotherapie, cardioloog of psycholoog vaak in een grijs/zwart vlak terecht komen. Er is geen echte nazorg meer mogelijk. Achter blijven de goed bedoelde adviezen, maar daadwerkelijk gerichte advisering geeft men gewoon niet. De zittingen voor fysiotherapie zijn streng aan banden gelegd, evenals de invulling van deze zittingen. Een cardioloog bijvoorbeeld of een psycholoog heeft gewoon geen ruimte om de mensen ook nog eens fysiek aan te laten sterken. Daarom helpt deze cursus de mens op weg naar herstel."

Brus wil tot slot de reguliere gezondheidzorg een waarschuwing meegeven: ,,Ook zij moeten de verantwoordelijkheid tot na de voordeur verzorgen, want daar start altijd het nieuwe begin na herstel. De oude Grieken wisten het al: een gezonde geest in een gezond lichaam. Dat is waar het bij Be There om draait."

Voor meer informatie: Be There, Thorbeckelaan 102, 3361 BV Sliedrecht, 06-22903317.

advertentie
advertentie