Jeugdkampioenen gehuldigd

5 februari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Alle jeugdkampioenen van de najaarscompetitie 2011 van Schaakvereniging Sliedrecht zijn afgelopen donderdag gehuldigd. En er waren heel wat bekers te verdelen door jeugdleider Jerry van Rekom, die samen met Naomi Snikkers de prijzen uit mocht delen. Jeugdkampioen van Sliedrecht werd Jurgen de Haan. Het 13-jarige talent werd al voor de derde keer de beste in de hoogste jeugdgroep. Vanaf volgende week gaat hij bij de senioren spelen om nog meer progressie te kunnen maken. De tweede plaats was voor Roland Kop, die beloond werd voor zijn geduld, want in zijn 10 jaar dat hij al schaakt werd dit zijn eerste en terechte beker. De verrassende derde plaats was voor Joran van Eijl, die zijn zoveelste beker in ontvangst mocht nemen.

In de tweede groep ging de eerste plaats naar William Gijsen, die in zijn eerste seizoen bij Sliedrecht direct toe wist te slaan. Koos vd Berg behaalde een keurige tweede plaats, terwijl Matthias van den Dool keurig derde werd.

Bij de meisjes werd Jamila Naseri de terechte kampioen. De 11-jarige Jamila staat haar mannetje tussen al die jongens. Ilse vd klis is een aanstormend talent en eindigde in haar eerste seizoen direct al als tweede. Dat bleooft nog wat. De pas gestarte Fabiënnen Janssen deed het geweldig goed met een derde plaats.

De laddercompetitie werd een prooi voor Matthias vd Dool. Van de maar liefst 32 deelnemers aan deze competitie behaalde hij de meeste punten. De zeer verrassende tweede plaats was hier voor Rowan vd Klis, die bijna de jongste van het stel is, maar al heel goed kan schaken. Derde werd Joost Driessen, de man in vorm.

Zo eindigde een spannende competitie in heel veel bekers voor de vele sterke jeugdschakers van Schaakvereniging Sliedrecht. Op naar de volgende competitie, de voorjaarscompetitie start donderdag 9 februari. Er is zeker nog ruimte voor nieuwe deelnemers, die zich kunnen melden bij jeugdleider Jerry van Rekom, 0184-411212.

advertentie
advertentie