Zure nederlaag voor mannen Sliedrecht Sport

7 februari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Ondanks twee uitstekende sets, die een 0-2 voorsprong opleverden, moesten de mannen van Sliedrecht Sport afgelopen zaterdagavond in Houten alsnog hun meerdere erkennen in het beduidend veel lager geklasseerde Taurus: 3-2. Daarom had menigeen een dubbel gevoel na afloop van de wedstrijd in sporthal De Kruisboog. Niet in het minst ook trainer-coach Arie van Wolferen, die gangmaker Roy Kroon een aantal weken moet missen i.v.m. een enkelblessure.

,, Wij hebben twee hele goede sets gespeeld en eigenlijk leek er geen vuiltje aan de lucht. Met veranderingen op de spelverdeling en een alles-of-niets spelletje van Taurus tot gevolg kwamen wij echter danig in de problemen. De verwarring die dat opleverde zijn wij uiteindelijk niet echt meer te boven gekomen. Jammer, maar niet onmogelijk bij deze jonge selectie. Wij zullen de positieve punten, dus met name het hoge niveau van de eerste twee sets, meenemen naar de volgende wedstrijd." Zaterdagavond in De Stoep wacht met Gemini S uit Hilversum weer een volgende opponent.

Zo ontwikkelde de wedstrijd tussen Taurus en Sliedrecht Sport zich in een match met twee gezichten. Het gedreven en dominante spel van de gasten uit de Alblasserwaard in het eerste deel maakte Taurus tot een bij voorbaat kansloze figurant: 11-25, 18-25. Met een mentale injectie aan het begin van de derde set kantelde de wedstrijd volkomen en liep Sliedrecht Sport achter de feiten aan : 25-20, 25-20 en 15-12.

Sliedrecht Sport zal uit de ervaringen van Houten zeker weer de nodige inspiratie putten om tijdens de wedstrijd tegen Gemini S (onderdeel van de zakenrelatie-dag van hoofdsponsor Rabobank) weer ouderwets te vlammen. Hopelijk dan ook met veel positieve emoties van gastspreker Erica Terpstra vanaf de tribune tot gevolg.

advertentie
advertentie