Slordig eerste schaakteam vindt Waterloo in 'duur' Bussum

12 februari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na tien keer elkaar te hebben gewonnen is er een einde komen aan de zegereeks van het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht. Afgelopen zaterdag vond het team van teamleider Jerry van Rekom haar Waterloo in Bussum tegen BSG 2; 3-5. Zo miste Sliedrecht 1 dus dure punten in de strijd om het kampioenschap.

Opnieuw trad het Sliedrechtse vlaggenschip met een invaller aan. Dit keer nam Niels Mijnster de plaats in van kopman Peter vd Bergh. In een kille bovenzaal kwam Sliedrecht op de staartborden slecht uit de startblokken. Niels Mijnster speelde een dubieuze opening en kwam een pion achter, topscorer Kees Wessels zag tegen routinier Tom de Ruiter (77) ook 2 pionnen verdwijnen zonder compensatie. En beide Sliedrechtspelers gingen uiteindelijk ook onderuit. Zo kreeg ook de zegereeks (10) van Kees Wessels een einde. De twee verliespunten werden gecompenseerd door een snelle winst van Robert van Rekom, die zijn voormalige kampbegeleider Jarno Witkamp schaakles gaf en hem in 19 zetten mat zette.

Vervolgens ging het volledig mis aan het bord van Hans Klein, die pardoes een toren in liet staan en direct kon opgeven. Wout Boer knokte zich vanuit iets mindere stelling krachtig terug. Zijn tegenstander offerde en Wout dacht dat het offer juist was en ging er niet op in, maar achteraf bleek dat het offer verliezend had moeten zijn. In de rest van de partij kreeg Wout geen kans meer.

Met een 4-1 achterstand moest de rest winnen. Dat zag er gezien de stellingen nog even in, maar nadat Wim Pool eeuwig schaak moest toestaan na een krankzinnige partij was het pleit beslecht.

Naomi Snikkers knokte voor wat ze waard was en dat leverde in tijdnood een goede stelling op. In de laatste zetten zag ze echter dat haar tegenstander ook naar eeuwig schaak kon ontsnappen.

Tenslotte was kopman Bert vd Donk bezig een eindspelvoordeel uit te melken tegen de sterke invalster Tatjana Rozenfeld (2114) . Onder het motto 'Bert plet Tatjana' boekte de Sliedrechtse kopman een prachtige winst..

Door de 5-3 nederlaag zag Sliedrecht 1 de concurrentie op 1 punt naderen. Met nog 3 wedstrijden te gaan blijft het spannend en heeft het eerste team het kampioenschap nog in eigen hand.

Eerste verrassingen in Voorjaarscompetitie jeugd

9 februari 2012

SLIEDRECHT - De voorjaarscompetitie is begonnen voor de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht. De nieuwe opzet - waarin iedereen in dezelfde groep speelt, maar waar wel uiteindelijk 3 kampioenen zullen komen - leverde direct wat verrassende uitslagen op. Zo wist William Gijsen Roland Kop op remise te houden en liet Matthias van den Dool favoriet Tjerry Hut naar remise ontsnappen.

Opvallend was ook de winst van Frank de Bruin op Timo Stuij, die opnieuw met een zeperd aan een competitie begon. Fabiënne Janssen en Jamila Naseri stonden hun mannetje en wonnen beiden van respectievelijk Floor Verschoor en Ilse vd Klis.

Hidde van Rekom verraste door Danique Janssen in de laatste seconde mat te zetten. Hidde lijkt wel op zijn neef Robert, die ook altijd heel veel tijd verbruikt.

In de laddercompetitie deed vooral Frank de Bruin goede zaken en na één speelronde staat hij dan ook verrassend aan kop.

Uitslagen jeugd:

Christiaan Verheij - Jochem Nederlof 0,5-0,5

Joran van Eijl - Koos vd Berg 1-0

Tjerry Hut - Matthias vd Dool 0,5-0,5

Roland Kop - William Gijsen 0,5-0,5

Fabiënne Janssen - Floor Verschoor 1-0

Joost Driessen - Rowan vd Klis 1-0

Frank de Bruin - Timo Stuij 1-0

Danique Janssen - Hidde van Rekom 0-1

Ilse vd Klis - Jamila Naseri 0-1

advertentie
advertentie