Medewerker exposeert foto's van bewoners Waerthove in Sliedrecht

16 februari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In verpleeghuis Waerthove in Sliedrecht is een nieuwe expositie te bezichtigen. Hier zijn de foto's van medewerker Esther Verlinde te zien. Zij maakte afbeeldingen van de bewoners en medewerkers van deze locatie van Rivas Zorggroep.

Voor het maken van de foto's bezocht Esther verschillende woongroepen van Waerthove. ,,Hier legde ik het dagelijks leven van de bewoners en de medewerkers vast", legt Esther uit. ,,Niets is dus in scene gezet." Ook was ze aanwezig bij de muziektherapie en de activiteitenbegeleiding.

Diverse momenten zijn op de gevoelige plaat vastgelegd. ',,oor veel medewerkers en bezoekers van Waerthove zijn het herkenbare beelden", legt Esther uit. ,,Zoals het beeld van een bewoner die heel vaak samen met één van onze medewerkers door de gangen loopt." Het maken van de foto's was voor Esther ook een bijzondere ervaring. ,,Ik zag dat er bij de medewerkers en de vrijwilligers veel liefde is voor de bewoners en dat zij zorg bieden vanuit hun hart."

In Waerthove zijn regelmatig exposities te zien. Dit draagt bij aan een huiselijke sfeer. Dat past binnen de mensgerichte zorg van het Planetree-concept waarmee Rivas werkt. Hierbij staat onder andere aandacht voor kunst en cultuur voor bewoners centraal. De foto's zijn tot 1 mei zien.

Voor meer informatie over de expositie en over Waerthove of andere diensten van Rivas kan contact worden opgenomen met Rivas Zorglijn 0900-8440 (lokaal tarief). Of kijk op de vernieuwde website www.rivas.nl.

advertentie
advertentie