Nieuwe predikant voor Gereformeerde Kerk Sliedrecht

20 februari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de Gereformeerde Kerk Sliedrecht is afgelopen zondag tijdens een bijzondere dienst ds. J.E. Schelling uit Papendrecht bevestigd als nieuwe predikant. De bevestiging werd uitgevoerd door ds. A.S.J. Smilde uit Dordrecht.

Tijdens de intrede sprak ds. Schelling over psalm 8. De dienst werd opgeluisterd door de Psalmen van NU Band o.l.v. Bastiaan van der Pijl, die ook het orgel bespeelde. Na het officiële gedeelte werden nog toespraken gehouden door o.a. Wethouder A. de Waard, namens het College van B&W, ds. A. Driebergen, namens de Classis. H. van Wijnen, namens JOP en de voorzitter van de kerkenraad, G.J. de Haan, waarna ds. Schelling een dankwoord sprak. Tussendoor werden cadeaus overhandigd door de Kindernevendienst en het Clubwerk.

Ds. Schelling was predikant in algemene dienst bij de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) in Utrecht, waar hij sinds begin 2005 diverse functies vervulde in het landelijk jeugdwerk en gemeenteopbouw, zoals gemeente-adviseur, classis-consulent en JOP Regiocoach. Tot zijn bevestiging in Sliedrecht werkte hij binnen de jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk Nederland - JOP - als Teamleider Advies en Ondersteuning, waarbij hij eindverantwoordelijk was voor de dienstverlening aan gemeenten en gaf hij leiding aan een team van 50 jeugdwerk-professionals.

advertentie
advertentie