Gedichtenbundel met illustraties van Gijs Zonnenberg

23 februari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Woensdag 29 februari is Nijkerk het eerste exemplaar van de gedichtenbundel 'Israël, één lofgedicht' uitgereikt. De bundel is geschreven door Ad van der Rhee uit Oud-Alblas) en is door Gijs Zonnenberg uit Sliedrecht voorzien van foto's en illustraties.

De 52 gedichten in deze bundel zijn voor het grootste gedeelte ontstaan tijdens de twee Israël-reizen waaraan Ad van der Rhee heeft deelgenomen in 1999 en 2009. ,,Vooral de eerste reis onder leiding van Dr. v.d. Belt was zeer indrukwekkend en was aanleiding om van dag tot dag op de bezochte Bijbelse plaats de indrukken in een gedicht vorm te geven", aldus van der Rhee. ,,Op de tweede reis werd ook Jordanië aangedaan, waar zowel in Israël als in het "Overjordaanse'' weer veel gedichten ontstonden. Daarnaast zijn er tijdens preken en persoonlijke ervaringen ook een aantal gedichten ontstaan die in het kader van deze bundel passen."

De aanzet voor de bundel werd gegeven door Gijs Zonnenberg, die een aantal van de gedichten onder ogen kreeg en met het idee kwam er tevens een fotoboek van te maken. Gijs heeft zelf een groot aantal reizen naar Israël gemaakt en heeft uit de hem ter beschikking staande foto's een keuze gemaakt.

Het geheel is door Uitgeverij Tienstuks in Amstelveen geredigeerd en vormgegeven. De bundel is te bestellen bij Ad van der Rhee (akvdrhee@solcon.nl / 0184 699081) of Gijs Zonnenberg (gijszonnenberg@versatel.nl / 0184 42105). De prijs bedraagt 14,50 euro (exclusief eventuele verzendkosten).

advertentie
advertentie