Nieuwe estafettekampioenen DWF

19 juni 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Zwemvereniging Door Water Fit heeft donderdag 14 juni weer twee estafetteploegen mogen bekronen tot clubkampioen. Tijdens de jaarlijkse clubmeet werd er door familieploegen gestreden om de felbegeerde Gouden Waterflipper. Dit jaar mocht de familie Kraaijeveld deze mee naar huis nemen. In een tijd van 0.58.56 zwommen Sam, Debby, Johan en Richard naar de overwinning. De bokaal is aan hen overhandigd door een lid van het winnend team van vorig jaar, tevens de hoofdtrainer van de selectie bij DWF, David Verlek.

De familie Mijnster eindigde als tweede in een tijd van 1.07.49 en familie Paans/de Lange mocht de derde plaats op het ereschavot innemen met een tijd van 1.10.51.

Alle deelnemende zwemmers kwamen ook individueel aan de start. Voor de selectieleden stonden de 50 vrije slag, 50 rugslag, 50 schoolslag en 50 vlinderslag op het programma. De andere zwemmers zwommen de 50 vrije slag en 50 schoolslag.

Aan het eind van de avond was er een nieuwe estafette, de zogenaamde 'Duikbootestafette'. Hierbij ging het niet om de snelheid, maar om de meeste meters die je met je ploeg van vier personen onder water aflegt. Hier won het team 'Zooitje Ongeregeld' met 145 meter. Zij kregen de Duikbootbokaal mee naar huis. De familie De Heer werd tweede met 132,5 meter en de familie Kraaijeveld werd hier derde met 127 meter.

Als toegift hebben enkele selectiezwemmers en hun ouders een estafette tegen elkaar gezwommen. Het mocht duidelijk zijn dat Ilse Loeve, Nikki Paans, Sacha van Aalst, Ilse van der Klis, Luc Veul en Isabella de Lange met de winst naar huis mochten gaan.

Iedere deelnemer kreeg als aandenken een oorkonde mee met daarop de gezwommen tijden.

advertentie
advertentie