Sliedrecht laat winst glippen bij IFC

20 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Onder hoogzomerse omstandigheden deelde Sliedrecht de punten met zondag eerste klasser IFC in de eerste van drie poulewedstrijden in het districts beker toernooi. Het team van trainer-coach John de Wolf, daags tevoren teruggekeerd uit Italië, gaf op het snikhete sportpark Schildman in de tweede helft een 1-3 voorsprong uit handen, nadat het zich genoodzaakt zag de laatste dertig minuten met tien man de wedstrijd uit te spelen. De gastheren uit "Ambacht'' profiteerden van de overtalsituatie en trokken uiteindelijk de balans in evenwicht : 3-3.

Door Wim van Mourik

Voor John de Wolf was het de eerste kennismaking met zijn nieuwe selectie. ,,Het eerste uur hebben wij goed gespeeld en stonden wij verdiend op voorsprong. We hadden de pech toen met tien man te komen staan en vanaf dat moment verloren wij de controle over de wedstrijd. Er zijn natuurlijk nog diverse zaken voor verbetering vatbaar, we gaan er de komende weken keihard aan werken."

IFC startte voortvarend en nam al in de zesde minuut de leiding: 1-0. Sliedrecht herstelde zich snel van deze tegenslag en zag nog voor de rust kans de bakens te verzetten. Luciano van Harlingen tekende met twee knappe acties voor de beide treffers: 1-2. Nadat Dennis Verhoef vlak na rust binnen de 16 meter lijn werd gevloerd vergrootte Sliedrecht middels de penalty van Stefan van Dam de marge: 1-3. Met Levi Liesveld, Joey Rijsdijk en Berry de Groot als wisselspelers binnen de lijnen had de technische staf zijn kruid verschoten en moest men na het uitvallen van de aan de lies geblesseerde Leon Ramos met 10 man verder. IFC profiteerde en strafte twee mindere momenten in de Sliedrechtse defensie koelbloedig af: 3-3.

Morgen, dinsdag 21 augustus, ontvangt Sliedrecht de kersverse hoofdklasser Stedoco op De Lockhorst : aanvang 20.00 uur.

Opstelling Sliedrecht : Jeffrey ter Veer ; Danny Struijk, Colin Reening (46' Joey Rijsdijk) Desley de Wolf, Leon Ramos ; Anthonie Malawauw, Stefan van Dam, Berry de Groot, Jordy de Jong (46' Levi Liesdek) ; Luciano van Harlingen (46' Nilton Tavares Ramos), Dennis Verhoef.

advertentie
advertentie