Herfstvakantievoordeel in Baggermuseum

Nieuws

SLIEDRECHT - Gedurende de herfstvakantie kunnen kinderen tot en met veertien jaar onder begeleiding voor één euro een hele middag naar het Baggermuseum. Naast de voordelige entree ontvangen de kinderen een gratis glas limonade.

In het Baggermuseum kunnen de kinderen zelf achter de baggercomputer zitten en testen hoe goed zij met een sleephopperzuiger kunnen varen en het schip kunnen volpompen met zand. Ook met een snijkopzuiger kunnen ze aan het werk. Er is nog meer te doen: met een steenstorter proberen de lading stenen op de juiste plaats van de rivierbodem te storten, een elevatorbak volladen en door een sluis varen naar de volgende losplaats. In de filmzaal zijn meer dan 400 films te zien, zoals de berging van de Russische onderzeeboot Koersk. In het Koetshuis is een demonstratie te zien met een model van een snijkopzuiger die echt kan baggeren. Wie in het bezit is van een op afstand bestuurbare modelboot kan hiermee in het grote waterbassin spelen. Onder begeleiding kunnen de jonge bezoekers ook aan boord gaan van de stoombaggermolen Friesland en ontdekken hoe het werkt.

Het Nationaal Baggermuseum is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur en op zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur.

advertentie
advertentie