'Keigave' bijbelweek

Nieuws

SLIEDRECHT - De Hervormde Gemeente houdt in de herfstvakantie vanaf dinsdag 23 oktober de jaarlijkse Bijbelweek met onder andere een grote tent op het IJsbaanterrein aan de Lijsterweg. Het thema van deze week is "Steengoed, keigaaf!''. Alle Sliedrechters zijn welkom bij een van de programma-onderdelen.

Dinsdag-, woensdag- en donderdagmorgen is er in de tent van 9.30 tot 11.45 uur KinderBijbelWeek voor vier- tot en met tienjarigen, met onder andere zingen, Bijbelverhaal, knabbel en babbel, kletskleed, toneelstuk en knutselen. Woensdagmiddag wordt er aansluitend aan het morgenprogramma pannenkoeken gegeten en worden er nog spelletjes gedaan. Deze middag duurt tot 14.00 uur. Op donderdagavond is iedereen welkom in de tent. Van 19.00 tot 20.00 uur vindt de afsluiting van de KinderBijbelWeek plaats.

Er is ook een TienerBijbelWeek voor jongens en meiden uit groep 7/8 (basisonderwijs) en klas 1 tot en met 3 (voortgezet onderwijs). Ook zij verdiepen zich aan de hand van Bijbelverhalen in het thema "Steengoed, keigaaf!''. Dinsdag gaat de week van start van 14.00 tot 20.30 uur in De Handpalm aan de Merwestraat 13. Woensdag zijn de tieners welkom van 13.00 tot 19.30 uur in Sporthal De Valk aan de Valkweg en donderdag van 14.00 tot 20.30 uur in De Handpalm.

Dinsdagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur is er in de tent een zangmiddag voor senioren. Om 15.00 uur staat de koffie klaar. Er worden psalmen en liederen gezongen rondom het thema "Steengoed, keigaaf!'', onder leiding van Gijs Zonnenberg. Rianne Stouten verzorgt de meditatieve momenten.

Dinsdagavond is er in de tent vanaf 20.00 uur een thema-avond voor iedereen. Het thema op deze avond is "Lijden & Religie''. Dit thema wordt kort belicht door drie sprekers vanuit de invalshoeken ethiek, pastoraat en zorg. Aansluitend vindt er een debat plaats over dit thema onder leiding van Jeroen Spek. De tent is open vanaf 19.30 uur. Voor en na het programma is er tijd voor koffie, thee, fris en voor ontmoeting.

Woensdagavond wordt in de tent een avond gehouden rond het thema "Waarom Jezus?''. Peter Hazenoot leidt dit thema in en met elkaar denken de aanwezigen over dit thema na. Het programma start om 20.00 uur. De tent is open vanaf 19.30 uur. Voor en na het programma is er tijd voor koffie, thee, fris en voor ontmoeting.

Zondag 28 oktober is er om 10.45 uur een themadienst met Jan Boom in de Maranathakerk, Lijsterweg 2. Er is kinderoppas aanwezig in de naastgelegen Willem Alexanderschool. Na de dienst is er tijd voor koffie, thee, fris en voor ontmoeting.

Toegang tot alle programma's is gratis. Meer informatie op www.echtbelangrijk.nl.

advertentie