Merwede zoekt dames voor G-korfbal

Nieuws

SLIEDRECHT - SKC Merwede zoekt dames korfballers voor de beide G-teams van de club. Belangstellenden kunnen vrijblijvend eens komen kijken bij de trainingen op donderdag van 20.00 tot 21.00 uur op de korfbalvelden aan de Thorbeckelaan. Na 20 oktober wordt er tot maart van 19.00 tot 21.00 uur in twee groepen in sporthal de Valk aan de Valkweg in Sliedrecht getraind.

De korfbalclub Merwede in Sliedrecht heeft een groep mensen met een beperking die elke week deelnemen aan een korfbaltraining. De meeste van deze mensen spelen ook in een door de korfbalbond georganiseerde competitie. De groep bestaat uit ruim twintig mensen en daaruit zijn twee teams voor deze competitie gevormd. Het G1 team met de meer gevorderde spelers speelt in de hoogste klasse van het G-korfbal. Deze spelen ongeveer twintig wedstrijden per jaar verdeeld in tien wedstrijden 's zomers op het veld en tien 's winters in de zaal. Het G2-team speelt op een lager niveau in de competitie. Deze ploeg speelt gemiddeld eenmaal in de maand twee wedstrijden in toernooivorm. ,,Beide ploegen doen het goed in deze wedstrijden, maar belangrijker is het plezier waarmee zij spelen. Dat is heel is groot", vertelt coördinator Marjan Groenewegen. ,,Het korfballen is een gemengde sport en dat evenwicht is bij Merwede nu niet aanwezig. De dames vinden de weg naar het korfbal blijkbaar moeilijker dan de heren want de verhouding is nu vijftien heren en zes dames. Deze verhouding willen we graag wat meer in evenwicht krijgen want officieel wordt een wedstrijd gespeeld met vier dames en vier heren in het team. Belangstellenden kunnen vrijblijvend komen kijken bij de trainingen en ook enkele keren meetrainen."

Informatie over de korfbal is te vinden op www.skcmerwede.nl of via de coordinator Marjan Groenewegen: 0184-418812, 06-81871741 of t.groenewegen8@upcmail.nl

advertentie