Sportieve revanche van Sliedrecht Sport op VC Weert

Nieuws

WEERT - De vrouwen van Sliedrecht Sport zijn het nieuwe seizoen uitstekend begonnen door de uitwedstrijd bij titelconcurrent VC Weert met ruime cijfers te winnen: 0-3. Daarmee kreeg de ploeg de sportieve revanche voor de nederlaag van vorige week toen in Rotterdam de Supercup aan de Limburgse opponent moest worden gelaten.

In sporthal Aan de Bron werden de toeschouwers opnieuw op hun wenken bediend met een wedstrijd die op het scherpst van de snede werd afgewerkt. Drie sets lang bleef de score langdurig in evenwicht. Sliedrecht bewaarde het beste echter steeds tot de slotfase: 23-25, 23-25, 22-25.

Opvallend was, in vergelijking met de wedstrijd in Rotterdam, dat de pupillen van de niet fitte Appie Krijnsen, die vanachter de boarding toekeek en de coaching overliet aan assistent trainer Erik Zietse, ontspannen oogden en een belangrijke dosis spelvreugde uitstraalden. Daardoor kwamen Esther van Berkel en Nienke de Waard aanvallend goed uit de verf en zette Inge Molendijk nieuwe stappen richting haar topniveau met rijk gevarieerd spel op de spelverdeling.

Erik Zietse was na afloop tevreden en straalde van oor-tot-oor: ,,Belangrijk was dat we ontspannen konden spelen en dat lukte ook grotendeels. Bij vlagen zag je de spelpatronen die wij graag willen zien en Weert had daar de nodige moeite mee. Goed aan het nieuwe seizoen is belangrijk en dit resultaat geeft vertrouwen voor de klus van zondag in Meijel."

advertentie