Andrew Mensing Nederlands kampioen snelschaken

Nieuws

BUNSCHOTEN - De twaalfjarige Andrew Mensing is Nederlands Kampioen Snelschaken in de jeugdcategorie tot en met 14 jaar geworden. Na een spannende dag met maar liefst twintig partijen bleek het Sliedrechtse talent de concurrentie voor. Broer Adrian werd in dezelfde categorie keurig derde en maakte het succes voor de familie Mensing daarmee compleet.

In de C-categorie waren elf snelschaaktalenten die onderling gingen uitvechten wie zich Nederlands Kampioen mocht gaan noemen en zij bestreden elkaar in een volledige competitie (twee keer tegen elke tegenstander). In de ochtend leek het er niet gelijk op dat het Sliedrechtse talent dit zou worden, want er waren enkele spelers die in de ochtendsessie al een voorsprong hadden genomen, maar in de tweede helft wist de jongste van de Mensing-broers zijn achterstand ongedaan te maken en uiteindelijk de dag te bekronen met een titel. Hij lost hiermee Jorik Klein af die vorig jaar Nederlands Kampioen werd in de categorie tot en met 10 jaar.

De andere musketiers lieten zich ook niet onbetuigd, alhoewel ook zij in de morgensessie wat minder presteerden. Het herstel kwam in de middag. In de C-categorie deed eveneens Adrian Mensing mee. Ook hij streed mee om de titel, maar onder andere door tweemaal verlies tegen broer Andrew ging de eerste plaats aan hem voorbij. Maar met een mooie krachtsinspanning wist ook de dertienjarige Mensing op het podium te belanden: de derde plaats was voor hem. Hij bleef zijn teammaatje (C-team) Marijn den Hartog net voor.

In de D-categorie speelden twee Sliedrechtse deelnemers. Jorik Klein en William Gijsen streden met 31 andere talenten mee. Jorik won vorig jaar overtuigend de E-categorie, maar miste nu net de finale poule. In de B-finalepoule was hij vervolgens ongenaakbaar en wist deze poule met overmacht te winnen. William Gijsen speelde uiteindelijk in finalepoule 3. Door de dag heen speelde hij een aantal mooie partijen, won zelfs van iemand uit finalepoule 1, maar was in Bunschoten net te wisselvallig.

advertentie