Bram van Drunen wint Supercross

Nieuws

SLIEDRECHT - De elfjarige Bram van Drunen uit Sliedrecht heeft afgelopen weekend de internationale Indoor Supercross wedstrijd in Schijndel op zijn naam geschreven. De totaaluitslag ging over vijf manches waarvan er drie op zaterdag werden verreden en twee op zondag.

Voorafgaand aan de wedstrijden heeft Bram vrijdagmiddag van 15.00 tot 19.00 uur getraind. Zaterdagmorgen was er weer een training en om 14.00 uur viel voor het eerst het starthek. Bram zat er slecht bij tijdens de start en moest veel goedmaken, uiteindelijk kwam hij niet verder dan een vijfde plaats. Teleurgesteld kwam Bram van zijn motor en was erop gebrand de volgende manche te winnen.

En inderdaad de tweede manche wist Bram met gemak te winnen en net als de derde manche die pas 's avonds om 20.15 uur werd gereden. Deze dag eindigde hij bovenaan in het tussenklassement met 9 punten voorsprong op de nummer 2 en 11 punten voorsprong op de nummer 3.

Zondagmorgen werd om 12.00 uur de vierde manche verreden. Bram had een slechte start, viel twee keer en werd derde waardoor hij zijn eerste plaats moest delen met zijn concurrent. De vijfde en dus beslissende laatste manche was daarom heel spannend. Bram moest in ieder geval voor zijn concurrent blijven met hetzelfde aantal punten en mocht niet meer dan 7 punten verliezen op de derde man. De start was goed en Bram kwam als tweede door achter een rijder die voor hem mocht eindigen, Bram wist ook dat de rijders die hij voor moest blijven ver achter hem zaten en liet de kopman dus gaan om niet teveel risico's te nemen. Aan het einde van de laatste ronde kwam een van de rijders die hij voor moest blijven wel heel dichtbij maar Bram hield zijn hoofd koel en finishte voor hem. Zo werd Bram winnaar van deze supercross wedstrijd na een zwaar weekend en mocht hij de mooie beker en bloemen in ontvangst nemen.

advertentie