Speelgoedmarkt voor 25-jarige Knuffelbeer

Nieuws

SLIEDRECHT - De Speel-o-theek houdt op zaterdag 10 november tussen 10.00 en 13.00 uur een verkoping van speelgoed. De opbrengst is voor de Knuffelbeer, die in mei volgend jaar het 25-jarig bestaan groots wil vieren voor alle kinderen in Sliedrecht en omstreken.

1988, grote werkloosheid, dus vermindering van inkomen voor veel gezinnen. Een groepje Sliedrechters vond dat kinderen daar niet de dupe van moesten worden. Gesteund door de gemeente richtten zij speel-o-theek de Knuffelbeer op. Nu, 25 jaar later is het weer crisis en is de speel-o-theek nog steeds actueel. Honderden stukken speelgoed staan in de schappen in de speel-o-theek binnen het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) aan de Nicolaas Beetsstraat 2-6 om uitgeleend te worden tegen een klein bedrag. Kinderen mogen het speelgoed drie weken gebruiken. Ruim 130 gezinnen zijn lid, ook grootouders komen er speelgoed halen zodat hun kleinkinderen fijn kunnen spelen zonder dat zijzelf een zolder vol speelgoed hoeven te bewaren.

Naast de speel-o-theek bestaat inmiddels ook de sport-o-theek met veel attributen waarmee verenigingen, instellingen en gezinnen een leuk evenement op kunnen zetten.

De speel-o-theek ontvangt graag meer overtollig, intact en compleet speelgoed. Dit kan ingeleverd worden tijdens de openingstijden op maandag-en dinsdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur en op woensdagmorgen van 9.00 en 11.00 uur. Voor meer informatie kan gebeld worden met Riet Wieman via 0184 418733 of Natasja Nieuwendorp via 420400. Ieder gezin kan lid worden van de speel-o-theek voor 20 euro per kalenderjaar. Zie verder www.speelotheeksliedrecht.nl.

advertentie