Tobias Dekker na zege op ome Theo naar top-3 bij senioren

Nieuws

SLIEDRECHT - In de zesde ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht zorgde jeugdspeler Tobias Dekker voor de grootste verrassing door 'oom' Theo te verslaan. Tobias had hiervoor wel de volledige speeltijd nodig en met zelf nog maar een paar seconden op de klok joeg hij Theo door de vlag. De jongste Dekker klom door deze zege naar een fraaie derde plaats.

Na zes ronden blijft Wim Pool ongeslagen op de eerste plaats staan. Deze ronde was het Kees Wessels die het punt aan Pool moest laten. In zijn bekende aanvallende stijl wist Wessels weliswaar een kwaliteit te winnen, maar hierdoor kreeg Pool voldoende ruimte om de tegenaanval in te zetten. Met vijftien partijen was de Huifkar goed bezet en zeker voor de zwartspelers want elf van de vijftien partijen eindigden in winst voor zwart.

De tweede plaats wordt nu ingenomen door Peter van den Bergh die in een lange partij tegen Hans Klein aan het langste eind trok. Niels Mijnster nestelde zich in de top 10 na een regelmatige winst op Martijn Stoker, terwijl broer Joost Stoker verloor van Robert van Rekom die door deze winst ook weer in de top 10 te vinden is. Wout Boer en Wim Hokken tekenden na een lange partij uiteindelijk de vrede waardoor beide spelers nog bij de bovenste 10 zijn terug te vinden.

Jurgen de Haan had de winst op zak tegen Henk Prins, maar onderschatte de slagkracht van de penningmeester en werd in gewonnen stelling pardoes mat gezet. Ook Henri Hartog wist verrassend te winnen en wel van Martin Prins, die ook ergens de winst heeft laten liggen. Marcel Klein strafte een onnauwkeurigheid in de opening van wedstrijdleider Mark van Hulst meteen af, waarna deze nog probeerde te counteren, maar Marcel liet zich het punt niet meer ontnemen.

Jan Sulman is met een aardige opmars bezig en wist voor de tweede keer op rij te winnen, nu van Hans Dubbeldam. Floris Verweij wist na een spannende partij André van Dieën te verslaan. Peter Vis en Adrian Mensing leken een demonstratiepartij te spelen en kwamen al snel remise overeen. Peter Dekker had een leuke aanval tegen JW Kraaijeveld, maar moest toch nog goed oppassen. Gelukkig hield Dekker het hoofd koel en won uiteindelijk toch de partij. Andrew Mensing maakte een einde aan de zegereeks van Rik Versteeg, die de afgelopen week extern twee keer wist te winnen. Onderaan de ranglijst deed Michiel van den Bergh goede zaken door te winnen van Cees Moes, waardoor hij van de nul af is.

advertentie