Sliedrecht Sport komt met schrik vrij

Nieuws

MEIJEL - Landskampioen Sliedrecht Sport heeft aan het dubbelprogramma, dat zich afgelopen weekeinde volledig afspeelde in Limburg vijf punten overgehouden. Na de verrassend ruime winst van zaterdagavond bij VC Weert (0-3) moest Sliedrecht Sport vol aan de bak tegen een ontketend Peelpush, dat in vijf enerverende sets alles vergde van het team van coach Appie Krijnsen.

Sliedrecht Sport kreeg in Meijel te maken met een tot in de toppen van de tenen gemotiveerde opponent, dat met ex-Sliedrecht Sporters als Shannon Gerhardt en Ruth van Eenennaam aantrad. Met name Gerhardt excelleerde in aanvallend opzicht en had een ruim aandeel in de goede prestatie van haar team: 24-26, 25-19, 23-25, 25-23, 17-19.

Coach Appie Krijnsen, worstelend met een opkomende griep, had lof voor de gastvrouwen van sporthal De Körref, maar had ook respect voor de mentale veerkracht van zijn team. ,,Dit was een ware Houdini-act, maar liever ga ik daarvoor gewoon naar het theater''. Midspeelster Lynn Thijssen speelde een hoofdrol door in de derde set bij een 23-13 achterstand een fenomenale service serie neer te zetten. Toen de kruitdampen waren opgetrokken kon zij voorop gaan in de polonaise: 23-25.

advertentie