Afbeelding

De Havik ontvangt 2000 euro van Oranje Fonds

Nieuws

SLIEDRECHT - Het Activiteitencentrum De Havik heeft van het Oranje Fonds een bedrag van 2000 euro gekregen voor aandeel in de aanschaf van een traplift voor invaliden in haar gebouw aan de Thorbeckelaan in Sliedrecht. Een aanvullend deel van de financiering wordt mogelijk gemaakt door Stichting De Kaai.

,,Wij zijn uiteraard weer zeer blij met deze bijdrage", zegt Edu van der Hert van De Havik. ,,De behoefte aan zo'n traplift deed zich steeds meer voelen bij de gebruikers van de bovenzaal. Mede door de vergrijzing en de aard van het gebruik."

Al eerder, in 2003, werden door het Oranje Fonds bij de oplevering van het toen nieuwe gebouw 120 stoelen geheel gesubsidieerd met een bedrag van 9500 euro. En in 2008 3000 euro voor 35 tafels.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het €32 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. De Prins van Oranje en Prinses Maxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

advertentie