Oranje Venster en Balans bundelen krachten

Nieuws

SLIEDRECHT - Balans Centra voor Gezondheid en Beweging en Oranje Venster hebben hun krachten gebundeld tegen pesten. Door Balans krijgt Oranje Venster een groter bereik en meerdere locaties om vanuit te werken, zoals Sliedrecht Havenkwartier en Baanhoek-West, Nieuw-Lekkerland en Alblasserdam. Daartegenover krijgt Balans een nuttige aanvulling op haar aanbod.

,,Onze training heeft veel raakvlakken met de doelstellingen en werkwijze van Balans; een brede aanpak van zowel fysieke als sociaal/emotionele problemen. Het hervinden van balans op alle vlakken", zegt Mirja van de Ven van Oranje Venster. ,,Doordat onze werkwijzen op elkaar aansluiten en Balans altijd op zoek is om haar cliënten nog beter van dienst te kunnen zijn, is besloten tot een samenwerking. Ook voor de cliënt levert het voordeel op, want door de samenwerking kunnen de kosten van de training naar beneden."

De Sta Sterk Training die Mirja van de Ven van Oranje Venster nu gaat geven bij Balans is een zeer praktische weerbaarheidstraining die in tien bijeenkomsten deelnemers een weerbare lichaamshouding leert. Van de Ven: ,,Lichaamshouding heeft enorm veel invloed op hoe je op anderen overkomt, maar ook op jezelf. Door een "sterke" houding aan te nemen ga je je ook sterker voelen." Daarnaast leren deelnemers om op een goede, duidelijke manier grenzen aan te geven. ,,Door spelletjes en oefeningen worden allerlei situatie geoefend en besproken en wordt er naast weerbaarheid veel gewerkt aan zelfvertrouwen en positief denken." De training is ontwikkeld door de Stichting Omgaan met Pesten en wordt in verschillende plaatsen in Nederland met veel succes aangeboden.

,,We hopen snel een eerste Sta Sterk-training te starten, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Het is de bedoeling dat op termijn ook andere producten van Oranje Venster via Balans Centra voor Gezondhied en Bewegen zullen worden aangeboden, zoals Club Durven en Doen en de Brugklastraining", zegt Van de Ven tot besluit. Informatie: www.oranjevenster.nl, info@oranjevenster.nl of 06-12113605.

advertentie