Legende van 't Wittewief in Elektra

Nieuws

SLIEDRECHT - Elektra houdt zaterdag 27 oktober een HellOween party rond de legende van "'t Wittewief". Het feest begint om 20.00 uur en de entree is gratis.

De legende van 't Wittewief gaat ver terug in de Sliedrechtse historie. Baggeraars en vissers beweerden in de schimmen van de mist in het aarde donker flarden van 't Wittewief gezien te hebben. Haar stem fluisterend over het water gedragen, haar stem klonk hoger dan schelste klokken van de kerktoren. Zij was het die de ruige mannen van het water de stuipen op het lijf jaagde. Haar gezang klonk mooier dan een koor van duizend sirenen en bracht mannen in de verleiding om in het aardedonker te doen verdwalen in de Hollandsche Biesbosch. Wanneer zij zich lieten verleiden tot een spooktocht in de Biesbosch waren ze verdoemd om nooit meer terug te keren.

Voor niemand is het een geheim dat Jongerencentrum Elektra voorheen een oud mannenhuis was voor gepensioneerde baggeraars. Eens per jaar op de avond van HellOween doemen er schimmen van 't Wittewief op, op zoek naar de ruige baggeraars die haar mooie stem wisten te weerstaan en zo aan hun ondergang wisten te ontkomen. Wie durft zaterdag 27 oktober oog in oog met 't Wittewief te staan? Het kostuum dat zelfs 't Wittewief weet af te schrikken zal rijkelijk beloond worden.

advertentie