Campagne Nederland Leest! in bibliotheek

Nieuws

SLIEDRECHT - Vandaag, donderdag 1 november, begint de campagne Nederland Leest in de Nederlandse bibliotheken. Centraal staat het boek 'De donkere kamer van Damokles' van W.F. Hermans. De Bibliotheek ZHZO en de bibliotheek A tot Z hebben de handen ineengeslagen en brengen tal van activiteiten in de vestigingen. Bovendien ontvangen leden van de bibliotheken gratis het boek 'De donkere kamer van Damokles'. Nederland Leest loopt tot en met 30 november.

Eén van de activiteiten is een Six Word Story-wedstrijd. Hemingway schreef ooit het verhaal "For sale: baby shoes never worn", volgens hem één van zijn beste werken. Een Six Word Story. Compleet en mysterieus. Geen tegelwijsheid of woordspeling. Een topje van de ijsberg. De bibliotheek daagt mensen uit ook hun eigen Six Word Story te schrijven. Ze kunnen daarmee een e-reader winnen en diverse publicaties in de regio. Een jury zal de inzendingen beoordelen. De tweede en derde prijswinnaars krijgen een jaarabonnement op de bibliotheek. De Six Word Story's moeten vóór 30 november gemaild zijn naar sws@bibliotheekzhzo.nl (vermeld ook contactgegevens).

De bibliotheken Zwijndrecht, Papendrecht, Alblasserdam, Sliedrecht en Hendrik-Ido-Ambacht hebben daarnaast een programma rond het thema "Drechtschrijvers''. Er zijn diverse schrijf- en taalworkshops en schrijversmarkten. In Sliedrecht geeft Anja van der Starre een schrijfworkshop op zaterdag 3 november van 10.00 tot 12.00 uur. De Historische Vereniging Sliedrecht is die dag aanwezig met boeken dvd's en presentatie. Zaterdag 10 november om 10.00 uur geeft Henri den Hartog een lezing over het thema 'Water scheidt, Water bindt'.

'De donkere kamer van Damokles' is vanaf vandaag gratis op te halen in de bibliotheek, zolang de voorraad strekt.

advertentie