Overtuigende generale Sliedrecht Sport

Nieuws

SLIEDRECHT - Daags voor het vertrek naar het verre Azerbeidzjan heeft Sliedrecht Sport in haar eerste thuiswedstrijd overtuigend gewonnen van Eursoped/TVT uit Almelo. De gasten uit Twente (voormalig Pollux) kwamen er in de goed bezette sporthal De Stoep nauwelijks aan te pas: 25-16, 25-23, 25-15.

De landskampioen wilde, na het geslaagde Limburgse weekeinde, ook voor eigen publiek aantonen, dat het onder de bezielende leiding van coach Appie Krijnzen en assistent trainer Eric Zietse vordering maakt in het proces om weer de nodige stappen voorwaarts te kunnen maken. Aanvallend kon het team meerdere mogelijkheden uitspelen: Esther van Berkel wordt een steeds belangrijker wapen van Sliedrecht Sport en neemt daarmee op positieve wijze enige wind uit de zeilen van Nienke de Waard, die ook haar aandeel blijft leveren door steeds uiterst clever en bekeken haar punten te scoren. Voeg daarbij de talrijke variaties die Inge Molendijk in haar spelverdeling laat zien en het moge duidelijk zijn, dat Sliedrecht Sport op de goede weg is. Op gepaste momenten nam het afstand van Eurosped/TVT dat met smart wacht op de rentree van Florieke Eggermont (ex Sliedrecht Sport) en als noodoplossing Antoinette Posthuma als spelverdeelster heeft ingezet.

Met uitzondering van de tweede set, toen Eurosped dicht in de buurt bleef van Sliedrecht Sport, kon het thuispubliek van een ontspannen avond genieten in De Stoep. Heel anders zal het er dinsdagavond 23 oktober aan toe gaan, wanneer Sliedrecht Sport in Baku zal aantreden tegen Igtisadchi Baku in de tweede ronde van het CEV Cup toernooi. Sliedrecht zal het daar moeten opnemen tegen de basisselectie van het nationale team van Thailand, dat afgelopen zomer in China nog vierde werd bij de World Grand Prix. Een ijzersterke opponent dus, maar voor Sliedrecht Sport weer een mooie gelegenheid om zich in twee duels (return op 30 oktober in Rotterdam) te kunnen meten met de internationale top.

advertentie
advertentie