Vrouwen vv Sliedrecht blijven winnen

Nieuws

SLIEDRECHT - Dankzij een duidelijke 0-4 overwinning op Ameide blijven de Sliedrechtse voetbaldames zich handhaven in de top van de vierde klasse. Een winst die niet zo eenvoudig tot stand kwam. Bij rust had het 1-1 kunnen staan, maar een doelpunt van Paula van den Berg werd afgekeurd wegens hinderen van de keepster en een penalty voor Ameide werd vakkundig gestopt door Ilse Verwijs.

Het puntloze Ameide knokte voor elke meter en maakte het Sliedrecht lastig genoeg om gevaarlijk door te komen. De wit-blauwen hadden weliswaar een veldoverwicht en dwongen diverse hoekschoppen af, maar gingen in de drang om te scoren steeds slordiger en onrustiger te werk. Het gewenste doelpunt bleef daardoor meer uit dan dat het dichterbij kwam.

Na rust was het Walla Al Jaboury die een sterk optreden bekroonde met twee doelpunten. De eerste uit een knappe individuele actie en de tweede uit een mooie combinatie met Paula. De voorsprong en het betere veldspel brachten vertrouwen en rust terug in de Sliedrechtse gelederen. De KNVB-scheidsrechter drukte echter een minder positief stempel op de wedstrijd door enkele onnavolgbare beslissingen te nemen. Daarnaast wist hij de reacties die dit bij de speelsters opriep, niet anders dan met ongekend verbale agressie te beantwoorden. Sliedrecht liet uiteindelijk zien dat het qua voetballend vermogen wel goed zat en liep via twee goals van Sera de Bruin verder uit naar een 0-4 zege.

advertentie