Introductieles Yin Yoga

Nieuws

SLIEDRECHT - Martine Hokken van Danssport Educatie Centrum Martine geeft op dinsdag 30 oktober om 18.00 uur en donderdag 1 november om 21.00 uur twee introductielessen Yin Yoga. ,,Yin yoga wint in Nederland snel aan bekendheid. De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. Het is een fijne lichaamsbeweging voor wie een zittend beroep heeft", vertelt Hokken.

,,In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam. Waar je bij de meeste sporten je spieren aan- en ontspant gaat het er bij Yin yoga om dat je zoveel mogelijk spieren loslaat. Je richt je op het bindweefsel en de gewichten in het gebied waar je de rek voelt. Yin yoga is de manier om bindweefsel en gewrichten te herstellen en te versterken."

Meer informatie over Yin Yoga of andere vormen van yoga zijn te vinden op www.danssportcentrummartine.nl of bel 06-52033542.

advertentie