Raskattententoonstelling in De Lockhorst

Nieuws

SLIEDRECHT - In Sporthal De Lockhorst zijn zondag 28 oktober meer dan 500 verschillende langhaar-, kort- en halflanghaar raskatten te bewonderen zijn. Deze 67e Internationale Raskattententoonstelling van de NLKV heeft dit keer als thema "Halloween".

Er zijn veel prijzen te winnen zondag. De mooiste volwassen katten, ouder dan tien maanden, kunnen een kwalificatie krijgen die geldt voor het behalen van een belangrijk kampioenschap. Er zijn drie kwalificaties nodig van verschillende shows, waaronder ook buitenlandse, om een stap verder op de kampioensladder te komen en uiteindelijk Groot Europees Kampioen te worden. Ook de jongere katjes, jonger dan tien maanden doen mee in een competitie, de jeugdklasse. Een team van circa dertien internationaal erkende keurmeesters uit Nederland, België en Duitsland beoordelen de katten tussen 10.00 en 15.30 uur in een speciale keurruimte. De keuring is daar door het publiek te volgen. Daarna worden de ''Best in Show'' gekozen. Er zijn prijzen voor bijvoorbeeld de beste kater, de beste poes, de beste kastraat, het beste kitten, de kortharen, en de halflangharen maar ook bij de vierr specials van deze show. Vanaf 16.30 uur worden op of nabij het podium de ''Best of Best'' gekozen en daaruit de ''Best over All'', ofwel de allermooiste kat van de show. De ''Beste in Variëteit'' ofwel de mooiste in hun kleur zijn dan al bekend, deze zijn rechtstreeks door een keurmeester bepaald. De prijzen voor deze katten worden de gehele dag op het podium uitgereikt.

Tussen de bedrijven door reikt de organisatie tussen 11.00 en 12.00 uur ereprijzen uit aan de oudste kat van de show en aan de mooiste huiskat. Ook wordt er een ''Halloween''-kat gelauwerd. Verder zijn er ereprijzen voor de mooiste nesten en voor de ''Ereklassers''. Dit zijn katten die alle titels die er te halen zijn al gewonnen hebben en er alleen zijn om mooi te wezen. Nieuw is ook de Baby-klasse, een competitie tussen kittens van 13 tot 16 weken.

In de zaal is een informatie stand van de NLKV aanwezig. Hier zijn allerlei inlichtingen te verkrijgen over het houden, fokken, en tentoonstellen van raskatten en in het bijzonder over de vereniging. Verder zijn er standjes van mede hobbyisten die artikelen die betrekking hebben op de katten hobby, tonen en verkopen.

De show is voor het publiek geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Er is bij de kassa een catalogus verkrijgbaar waarin alle tentoongestelde katten zijn beschreven, en waarin veel Cattery advertenties zijn opgenomen en andere wetenswaardigheden zijn vermeld. Voor een kopje koffie of een versnapering kunnen bezoekers terecht in het restaurant dat is gevestigd in het sportcentrum, en de gehele dag geopend is.

advertentie