Tweede schaakteam lijdt terechte nederlaag

Nieuws

SLIEDECHT - Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht is haar comeback in de Promotieklasse van de Rotterdamse Schaakbond begonnen met een 2,5-5,5 nederlaag tegen het eveneens gepromoveerde 3-Torens.

Het team uit Bergschenhoek beschikt over een ijzersterk duo aan de topborden, vandaar dat de Sliedrechtse teamleider Kees van der Does een enigszins tactische opstelling had bedacht. Henk Prins en Willem Kuiper mochten aantreden tegen de sterren van 3-Torens. Invaller Prins ging er wel erg snel af, maar Kuiper bezorgde Johan Quist een lastige avond. Uiteindelijk sloeg Quist in de tijdnoodfase toch toe.

Op de borden 3 en 4 zaten de Sliedrechtse kanonnen Wout Boer en Wim Hokken. Die konden het echter ook verrassenderwijs niet bolwerken tegen hun op papier minder sterke tegenstanders. Dat was een streep door de rekening van teamleider Van der Does.

Op de staartborden wisten de Sliedrechtse reserves wel beter te scoren. Zo wonnen de topscorers van vorig seizoen - Jerry van Rekom en Niels Mijnster - wel. Mijnster knokte zich vanuit mindere stelling terug en toverde een gewonnen eindspel op het bord. Van Rekom speelde eindelijk weer eens met wit en schoof langzaam maar zeker zijn tegenstander van het bord. Pieter Pons leek de gehele partij minder tot verloren te staan. Hij rechtte zijn rug en wist op miraculeuze wijze alsnog remise te behalen. Debutant Floris Verweij speelde aanvallend, had het betere van het spel, maar greep alsnog mis.

advertentie