Peter vd Bergh weer aan kop bij senioren

Nieuws

SLIEDRECHT - In de zevende ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft favoriet Peter van den Bergh in een onderling duel met concurrent Wim Pool de eerste plaats in de ranglijst overgenomen. In zijn bekende aanvallende stijl wist Van den Bergh een positioneel voordeel in het eindspel om te zetten in winst. De tweede plaats wordt ingenomen door Tobias Dekker die een gehaaste Kees Wessels al in de opening op het verkeerde been zette en hierdoor al snel gewonnen stond. De jeugdspeler is ijzersterk aan het seizoen begonnen.

Hans Klein komt langzaam weer in de buurt van de top 3 door een gedegen winst op Martijn Stoker. Broer Joost Stoker had ook veel moeite met een telg uit de familie Klein. Marcel Klein hield de eerste-teamspeler de hele avond bezig en ondanks meer tijd kon Stoker de stelling niet openbreken en was remise de terechte uitslag.

De gebroeders Mensing hadden het NK snelschaken nog 'in de benen' en konden hun goede prestaties van het NK niet voortzetten. Andrew speelde erg snel, wat door routinier André van Dieën rustig werd opgevangen, waarna Andrew het punt aan Van Dieën moest laten. Adrian Mensing had in Henri Hartog een taaie tegenstander en na ruim twee uur spelen kwamen beide spelers remise overeen. Ook Jorik Klein kon zijn prestaties van het NK niet prolongeren en moest in Peter Dekker zijn meerdere erkennen.

Peter Vis had er zin in en speelde tegen Jurgen de Haan weer een ouderwetse aanvallende pot. Jurgen zag de bui al hangen en gaf sportief op. Rik Versteeg offerde brutaal een stuk tegen Mark van Hulst en gooide zo de stelling helemaal open, waarna er voor de wedstrijdleider geen houden meer aan was en Versteeg het punt kon bijschrijven. Cees Moes wacht nog steeds op zijn eerste punt en ook tegen Jan Willem Kraaijeveld kon hij geen vuist maken en moest na stukverlies zijn koning omleggen. Hans Dubbeldam had weliswaar moeite om Michiel van den Bergh te verslaan, maar vond de juiste zetten net iets sneller en wist uiteindelijk toch nog te winnen. Nieuwkomer Peter van de Poel had een prima debuut bij SV Sliedrecht door "pensionado" Leo Koppelaar te verslaan. Koppelaar verslikte zich in de stelling en moest het punt aan Van de Poel laten.

advertentie