Nieuw project 'Hulp bij Thuisadministratie' van start

Nieuws

SLIEDRECHT - Wethouder J. Lavooi geeft dinsdagavond 20 november het officiële startsein voor het project Hulp bij Thuisadministratie (HBT). Dit project is een nieuw initiatief van Stichting Welzijnswerk Sliedrecht.

,,Steeds meer mensen raken hun grip op de financiën kwijt en kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken om hun thuisadministratie weer op orde te krijgen. Vrijwilligers van de HBT worden ingezet om mensen daarbij te helpen", vertelt een woordvoerder van SWS. ,,De hulp die zij bieden is tijdelijk en duurt maximaal een half jaar. De begeleiding is niet vrijblijvend. Cliënten moeten ook zelf bereid zijn mee te werken om verbetering te brengen in hun situatie."

Er vindt altijd eerst een intakegesprek plaats met de coördinator. Het uiteindelijke doel is dat mensen weer zelf hun financiën kunnen regelen en op orde houden. Organisaties kunnen cliënten bij het project aanmelden, maar mensen kunnen zelf ook contact opnemen. De dienst is toegankelijk voor alle inwoners van Sliedrecht. Voor informatie en aanmelding: Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, gebouw De Reling, Industrieweg 13, telefoon: 0184-416729.

advertentie