Merwede ten onder in Maassluis

14 november 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na een wisselvallige voorbereiding voor de selectie van SKC Merwede stond zaterdag 10 november de eerste zaalwedstrijd op het programma. In en tegen Maassluis moest direct aangetreden worden tegen een titelkandidaat. Maassluis speelt op het veld eerste klasse, voert daar de ranglijst aan en mag op grond daarvan zeker als kanshebbers in de tweede klasse bestempeld worden. Vorig jaar wist Merwede in Maassluis een knappe overwinning te behalen, maar dat lukte deze keer niet. Een op een aantal plekken gewijzigd Merwede kwam de klap aan het begin van de wedstrijd (een snelle 4-0 achterstand) niet meer te boven en moest met 15-12 haar meerdere erkennen in de thuisploeg.

Het was voor Merwede duidelijk nog zoeken naar automatismen en vastigheden, wat slordig spel opleverde. Toch werd, na die 4-0, de achterstand niet veel groter, omdat Maassluis ook niet gemakkelijk de korf wist te vinden.

Begin tweede helft heeft Merwede een sterke periode en verkleinde de achterstand naar twee doelpunten. Maar Maassluis wist op tijd weer te scoren en gaf de overwinning niet meer uit handen: 15-12.

De slotfase van de wedstrijd werd ontsierd door een aantal incidenten. De soms vreemde beslissingen van de scheidsrechter en de reacties van het publiek brachten een halt toe aan de ingezette vastberadenheid van Merwede om de opgelopen achterstand weg te werken. ,,Het is aan het begin van deze competitie uitermate belangrijk dat de supporters van Merwede zich realiseren dat een positieve opstelling tijdens een wedstrijd onontbeerlijk is om, samen met de ploeg, goede resultaten neer te zetten", aldus een woordvoerder van SKC Merwede over deze incidenten.

Zaterdag speelt Merwede thuis tegen Valto, ook een ploeg waarvan verwacht wordt dat zij bovenin mee kunnen draaien. Aanvang 13.50 uur in de Stoep.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie