'Het vertrouwen in elkaar is weg'

Nieuws

SLIEDRECHT - In onderling overleg met de technische commissie en de spelers van SKC Merwede heeft Robert Bras besloten om per direct afscheid te nemen als hoofdtrainer van de korfbalclub. Iets wat voorzitter Rick Landa betreurt. ,,Als bestuur en technische commissie vinden wij het enorm jammer dat Robert is vertrokken,” zegt de preses.

Door Michael de Vogel

De reden voor het vertrek werd niet met grote woorden naar buiten gebracht. Maar in een officieel persbericht werd verklaard dat er te grote verschillen van inzicht zijn ontstaan tussen de coach en de spelersgroep. De basis om het seizoen tot een goede einde te brengen was daarmee weg. ,,Uit gesprekken is gebleken dat het vertrouwen in elkaar weg is,” licht Landa toe. ,,En als de chemie weg is, dan moet je een, soms pijnlijke, conclusie trekken.”

Robert Bras heeft daarop besloten om zijn functie per direct neer te leggen. En dat betreurt de club wel. ,,Wij hebben Robert leren kennen als een ambitieuze en gedreven trainer die veel voor SKC Merwede heeft betekend,” zegt de voorzitter. ,,Het is jammer dat onze wegen zich hier en op deze manier scheiden.”

Het bestuur gaat zich nu de komende tijd beraden hoe op korte termijn de trainersvacature voor het lopende seizoen weer vervuld kan worden. ,,En dat is geen makkelijke taak op dit moment, want we bevinden ons midden in het seizoen en bijna alle trainers zijn bezet,” weet Landa. ,,Maar natuurlijk kijken wij wel rond. Alleen zijn wij er nog niet uit of we een coach aantrekken voor het nieuwe seizoen en het huidige afmaken met een interim-coach. Of dat we alsnog een nieuwe trainer vinden, die voor meerdere jaren wil werken bij ons.”

Schokeffect

Ondanks het nieuws kwam SKC Merwede afgelopen weekend wel in actie. Na de nederlaag tegen Maassluis vorige week – 15-12 verlies – stond nu het duel met Valto op het programma. En wat het bestuur al hoopte, kwam uit. De Sliedrechters lieten de handen en voeten spreken. Valto werd op een 14-8 nederlaag getrakteerd. Het lijkt erop dat er sprake is van een schokeffect. ,,Dat weet ik niet, maar feit is wel dat we een belangrijk duel hebben gewonnen na een tumultueuze week,” vond Landa. ,,Eric van Son, coach van het tweede, en Marc de Jong, assistent bij het eerste, hebben dit duel gecoacht, wat een tijdelijke oplossing. Als club hopen we zo snel mogelijk invulling te geven aan de vacante positie.” De voorzitter hoopt wel dat het eerste de goede lijn doortrekt. ,,Als de spelersgroep er alles aan doet, dan kunnen er toch mooie dingen gebeuren. We worden niet voor niets als outsider gezien."

Robert Bras was helaas niet bereikbaar voor commentaar.

advertentie