Lezing over Exoplaneten

Nieuws

WIJNGAARDEN - Sterrenkundevereniging Christiaan Huygens verzorgt op vrijdag 23 november een lezing over Exoplaneten. De lezing wordt gegeven door Ignas Snellen, astronoom en universitair hoofddocent van Sterrewacht Leiden. Hij bestudeert planeten buiten ons zonnestelsel.

,,Er volstrekt zich een ware revolutie in de studie naar extrasolaire planeten. Nog geen vijftien jaar geleden waren de acht planeten in ons eigen zonnestelsel de enige die we kenden. Sinds de ontdekking van planeten rondom andere sterren rollen we van de ene verrassing naar de andere. In deze lezing wordt een overzicht gegeven van de stand van zaken. We komen steeds dichter bij de ontdekking van een tweeling Aarde en de grote vraag zal zijn of er mogelijk leven op zo'n planeet kan voorkomen. Om dit laatste vraagstuk op te lossen staan we voor nog grote technische uitdagingen", vertelt Paul Bakker van de sterrenkundevereniging over het onderwerp.

De lezing vindt plaats bij Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1 in Papendrecht, op de grens met Wijngaarden. De aanvang is 20.30 uur, toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.verenigingchristiaanhuygens.nl.

advertentie