Jeugdschaaksuccessen bij NK Rapid 2012

18 november 2012 om 00:00 Nieuws

EINDHOVEN - Op het NK Rapid 2012 voor jeugdschakers, waarbij het spelersveld is ingedeeld op geboortejaar, hebben zes Sliedrechtse schakers laten zien wat zij waard zijn. En dat viel helemaal niet tegen. Jorik Klein en Andrew Mensing speelden een solide toernooi en haalden allebei 6 punten uit 9 ronden. Net niet genoeg voor het eremetaal, want ze hadden net te weinig weerstandspunten.

Jorik (2001-categorie) had tot op het laatst kansen op een top 5 notering, maar kon in zijn (nipte) verliespartijen net geen extra remise scoren. Daardoor werd hij zesde. Andrew (2000-categorie) kon zijn titel van vorig jaar niet prolongeren. Hij was ook in zijn verliespartijen dichtbij, maar kon het net niet afmaken. Twee remises eerder in het toernooi hielpen daarbij ook niet. Een zevende plek was dit keer het maximaal haalbare.

Een grote verrassing was Jochanan Alberts. Hij schaakt nog maar relatief kort, had wisselend succes op toernooien, maar beleefde hier een fantastisch toernooi op nationaal niveau. Met 5 punten werd hij uiteindelijk negende in de 2004-categorie. Adrian Mensing had het zwaar in de 2000-categorie. Veel tegenstand en ook af en toe geen geluk, zodat hij niet verder kwam dan 4,5 punt en een achtste plek.

Een andere verrassing was Koos van den Berg. Hij gaat ook steeds beter presteren en dat was ook te zien op dit NK. Vorig jaar één bye en twee remises en dit jaar gewoon vier overwinningen wat hem een keurige vijftiende plaats in de 2000-categorie opleverde. De zesde speler van Sliedrecht was William Gijsen. Net als vorig jaar eindigde hij keurig in de middenmoot van de 2001-categorie met 4 punten.

De Sliedrechtse Schaakvereniging werd achtste in het eindklassement.

advertentie
advertentie