Dick Swijnenburg in topvorm

24 november 2012 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - De tweede ontmoeting in de strijd om de Theo van Zessen Biljartbokaal, gehouden bij De Lukkie Klos in Wijngaarden, is uitgelopen op een klinkende overwinning voor Molenaarsgraaf/Brandwijk. Wijngaarden was dit keer de grote verliezer.

Vooral Dick Swijnenburg zorgde voor veel spektakel. In zijn eerste partij werd Koos van Hattem (Wijngaarden) de dupe: 10-1. In zijn tweede partij liet hij Jan Blokland (Bleskensgraaf) alle hoeken van het groene laken zien: 10-6. Ook Bas Stuij (Molenaarsgraaf) speelde sterk; hij won zijn beide partijen. Bas Stuij mag zich dan ook winterkampioen noemen; hij heeft tot nu geen enkel verlies punt.

Het team van Bleskensgraaf draaide iets onder hun gemiddelde, met wisselende resultaten. Zoals Jan Bakker die in zijn eerste partij Piet Stuij verschalkte met 10-8 in 33 beurten. In zijn tweede partij moest hij het onderspit delven tegen Bas Stuij in 14 beurten: 10-5.

De tussenstand is er door de zeperd van Wijngaarden wel spannender op geworden. Molenaarsgraaf/Brandwijk heeft de kop positie overgenomen en staat nu met 133 punten bovenaan. Tweede is Wijngaarden met 131 punten en hekkensluiter is Bleskensgraaf met 126 punten.

De volgende ontmoeting vindt ook weer plaats bij De Lukkie Klos in Wijngaarden in januari.

advertentie
advertentie