'Zeldzaam Sliedrechts cultuurgoed gaat teloor'

3 december 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De sloop ten behoeve van de metamorfose van het Burgemeester Winklerplein is begonnen. De eerste woningen die moesten sneuvelen zijn de karakteristieke huisjes aan de Paulus Potterstraat. De sloop trekt veel bekijks van Sliedrechters, waarbij sommigen het meedogenloze gebeuk van de kraanwagen betreuren. Zoals Leo van Teeffelen het verwoordt op onze site: ,,Het meest feeërieke straatje van Sliedrecht wordt ernstig aangetast. Ontelbare keren heb ik door het straatje gelopen; je waande je even in een mini-bos met Rien Poortvliethuisjes. Hier gaat echt zeldzaam Sliedrechts cultuurgoed teloor."

De werkzaamheden betreffen de sloop van de woningen 2 tot en met 16 aan de Paulus Potterstraat. De sloop is nodig voor de aanleg van een nieuwe bushalte. De uitvoering zal naar verwachting vier weken in beslag nemen en voor de Kerstvakantie zijn afgerond. Uitvoerder Korevaar B.V. heeft maatregelen getroffen om de overlast voor omwonenden en omliggende bedrijven te beperken. Er wordt onder andere gewerkt met vernevelaars om verspreiding van stof zoveel mogelijk tegen te gaan. Ook is ervoor gezorgd dat men niet tot nauwelijks hinder zal ondervinden qua bereikbaarheid.

Het Winklerplein wordt in fases herontwikkeld. Het plan omvat in totaal 6.000 vierkante meter nieuwe winkelruimte, parkeervoorzieningen en circa 200 woningen. Meer informatie is te vinden op de website van het project (www.windroos-sliedrecht.nl) en op de site van de gemeente (www.sliedrecht.nl).

advertentie
advertentie