Sliedrecht Sport verliest enerverende vijfsetter

5 december 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De mannen van Sliedrecht Sport schijnen dit seizoen het patent te hebben op het spelen van vijf-setters. Afgelopen zaterdag was het opnieuw raak. Ditmaal moest de ploeg van Arie van Wolferen in De Stoep uiteindelijk de winst laten aan runner-up Inter Rijswijk: 2-3 (17-25, 25-20, 29-31, 25-20, 12-15).

Sliedrecht Sport probeert zich momenteel uit een negatieve spiraal te werken nadat het de afgelopen weken uitgeschakeld werd in het nationaal bekertoernooi en ook de ongelukkige nederlaag tegen Next Volley Dordrecht mentaal nog even zijn nawerkingen had.

Ook de start tegen Inter Rijswijk beloofde aanvankelijk niet veel goeds. Het begin was rommelig, de buitenaanvallen liepen niet door onzorgvuldige passing en Inter Rijswijk had weinig moeite de eerste set naar zich toe te trekken: 17-25. Sliedrecht Sport gooide er in de tweede set een extra schepje bovenop, maar zag en passant de al niet wedstrijdfitte Niek de Bresser met een knieblessure afhaken. Egbert op 't Hof, die na een eerdere vijfsetter met het tweede team nog "warm'' was, pakte de draad goed op en was mede debet aan de 25-20 zege in de tweede set.

Omdat ook Inter Rijswijk gas bij gaf ontwikkelde zich een leuke wedstrijd voor het publiek in De Stoep, dat ook waardering kon opbrengen voor goede acties van ex-Sliedrecht Sporters Jeroen van Zwieten, Ferdi Reedijk, Niek Rooks en Ward Boehlee. De winst in de derde set (29-31) van Inter Rijswijk maakte een alles-of-niets gevoel los bij de thuisploeg, die met goede passes van libero Roy Kroon en power-play van Mark Kleiwegt de winst in de vierde set bewerkstelligde.

De beslissende vijfde set ging gelijk op, maar uiteindelijk was het de geluksfactor die ditmaal de zijde koos van de gasten uit Rijswijk: 12-15.

Aanstaande zaterdag gaat Sliedrecht Sport op bezoek bij VC Sneek, waar winst noodzakelijk is om zich te kunnen handhaven op de zesde plaats.

advertentie
advertentie