Ruime overwinning in Goes voor Merwede

5 december 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In Zeeland heeft Merwede zaterdag een ruime overwinning geboekt tegen TOGO uit Goes: 13-20. Coach-voor-1-dag Dik Bakker was zeer tevreden over het vertoonde spel en was blij dat hij coach Mark de Jong blij kon maken met deze twee punten.

TOGO is een ploeg die thuis spelend vaak een lastige tegenstander kan zijn. Dat bleek ook uit het feit dat de Zeeuwen brutaal het voortouw nam en al snel met 3-1 voor stond. Merwede moest al snel de touwtjes strakker aantrekken en toonde meer strijd, waardoor de achterstand al snel omgebogen werd in een voorsprong. De thuisploeg bleek echter nog niet uit het veld geslagen en bleef aanhaken. Toch wist Merwede het gat langzaam uit te breiden en gingen de korfballers rusten bij een 6-10 voorsprong.

Na de rust werd het al snel 7-11 en vanaf dat punt wist Merwede steeds verder afstand te nemen van TOGO. Halverwege de tweede helft stond een 10-16 stand op het scorebord en dit keer hield Merwede de grote voorsprong wel goed vast. In de laatste minuten kon Merwede nog de 20 doelpunten aan tikken en vond TOGO ook nog enkele malen de korf: eindstand 13-20.

Zaterdag speelt Merwede om 13.40 uur tegen Oranje Nassau in de Stoep.