Twee maatschappen Dermatologie gefuseerd

7 december 2012 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT - De twee maatschappen Dermatologie in het Albert Schweitzer ziekenhuis zijn sinds donderdag 6 december één maatschap. De dermatologen hebben in het bijzijn van bestuursvoorzitter Pier Eringa en stafvoorzitter Ruud van Leendert hun handtekeningen gezet onder het fusiedocument. Dermatoloog Sybren Dekker, tevens medisch manager van de vakgroep, is verheugd: "Ons samengaan leidt tot een flexibelere inzet." Ook Eringa is enthousiast: "Dit is een uitstekende voorbereiding op de toekomst."

Er waren volgens Dekker vele redenen om tot een fusie te komen. "Dat je samen één bent, leidt onherroepelijk tot een betere communicatie en samenwerking. De verschillende interesses en specialisatiegebieden in onze groep leiden er ook toe dat we het hele spectrum van de dermatologische zorg kunnen aanbieden. Bovendien kunnen we nu een nóg meer uniforme werkwijze tot stand brengen, waarin we het beste van twee werelden integreren."

De fusie leidt volgens Dekker tot een flexibelere inzet van personeel en artsen op de locaties waar dermatologische zorg wordt geboden. "Dit heeft er bijvoorbeeld al toe geleid dat onze toegangstijden aanzienlijk korter zijn geworden. Tevens kunnen we als grotere eenheid slagvaardiger de vele en steeds grotere uitdagingen, die de verandering van de zorg in Nederland op ons doet afkomen, tegemoet treden. Ook andere uitdagingen liggen nu binnen handbereik, zoals op termijn het binnenhalen van de opleiding Dermatologie." Het samengaan kan ook leiden tot specialistische spreekuren, waar huisartsen hun patiënten gerichter naar kunnen verwijzen. Dekker: "Kortom: samen denken wij de toekomst beter aan te kunnen en patienten en verwijzers beter van dienst te kunnen zijn."

Bestuurder Pier Eringa is zeer te spreken over de fusie: "Dit is het laatste grote specialisme in ons ziekenhuis waarvan de eenwording nu een feit is. Een heel goede zaak. De dermatologen bevinden zich in een zeer concurrerende omgeving, waarin zij met vereende krachten veel beter kunnen handelen. Als één team samen optrekken geeft een sterke uitstraling, zowel intern als extern. Deze versterking van hun positie is een prima voorbereiding op de toekomst."

advertentie
advertentie