Bart van den Berg naar NK Allround

Nieuws

WIJNGAARDEN - Bart van den Berg heeft zich afgelopen weekend bij de Eindhoven Cup weer weten te plaatsen voor het NK Allround. Voor de zesde keer in zijn schaatscarrière mag hij aan de start verschijnen op het NK Allround dat op 29 en 30 december wordt gehouden in Thialf Heerenveen.

De schaatser uit Wijngaarden verbaasde zichzelf met een goede 500 meter in Eindhoven: 38.83. Het leverde hem een zesde plaats op en het bood hem goede vooruitzichten op een topklassering op de EindhovenCup. Toen hij even later ook nog een goede 5000 meter reed met vlakke rondetijden in het eerste deel van de race, bereikte hij de vierde plaats in het klassement.

Van den Berg wist dat met die score dat een podiumplek tot de mogelijkheden behoorde. ,,Maar dan moet je geen fouten maken en dat deed ik helaas wel. Op de 1500 meter loste ik een kruising goed op, maar ik moest wel wachten. Directe tegenstander Jos de Vos profiteerde hiervan en ik kon het podium uit mijn hoofd zetten." De 1.54.84 was uiteindelijk nog een scherpe tijd en met een vierde plaats in het klassement was Bart verzekerd van plaatsing voor het NK Allround. De 3000 meter was toen slechts een formaliteit, zijn doelstelling was behaald.

Van den Berg wacht nu een druk programma rond de kerst. Op 22 december rijdt hij de Marathon KPN Cup in Hoorn, op 26 december het NK Marathon in Utrecht en op 29 en 30 december het NK Allround in Heerenveen.

advertentie
advertentie