Mouse-TV maakt educatieve televisie voor Sliedrechtse basisscholen

Nieuws

SLIEDRECHT - Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan het maken van een nieuw tv-programma vanaf De Hooizolder. Een educatief programma speciaal bedoeld voor alle leerlingen van de Sliedrechtse basisscholen. Een programma met achtergrondinformatie, leuke filmpjes over de natuur, het milieu en andere boeiende zaken die zich afspelen in en om Sliedrecht. Mede-initiatiefnemer is Stefan van der Weiden, leerkracht en webdesigner. ,,Wij willen hiermee kinderen van de basisscholen uit Sliedrecht informeren en enthousiasmeren voor natuur en milieu, in en om hun eigen woonplaats”, zegt Van der Weiden.

Door Michael de Vogel

Op MouseTV.nl worden educatieve natuur- en milieufilmpjes getoond speciaal voor alle leerlingen van Sliedrechtse basisscholen. ,,Het is de bedoeling dat we eenmaal per maand een uitzending publiceren op de website”, licht Stefan van der Meiden toe. Hij en Carl van Rijn zijn twee van de inititaiefnemers van dit project. ,,De uitzendingen proberen we volgens vaste items vorm te geven. Nieuws, iets wat zich afspeelt op een basisschool in Sliedrecht, proefjes met de professor en Lodewijk, een kookrubriek en eventueel natuuronderwerp uit de omgeving. Denk aan bijvoorbeeld bevers, een bekende boerderij of iets dergelijks.”

Het idee is ontstaan doordat diverse partijen - te weten NME centrum de Hooizolder, een leerkracht, art designer, ZZP Webdesign en nog meer vrijwilligers - iets meer wilden doen voor de Sliedrechtse basisschooljeugd. ,,De verschillende mensen brachten allemaal iets mee wat tot een mooi geheel heeft geleid. Diverse kwaliteiten vullen elkaar goed aan.”

De rol van de Sliedrechtse scholen is hierbij ook belangrijk. ,,We proberen alle basisscholen in Sliedrecht te benaderen en te betrekken. Zij mogen een item insturen dat te maken heeft met natuur en milieu”, legt Van der Weiden uit. ,,Wij gaan op de betreffende school filmen en laten zo zien hoe een ieder daarmee bezig is. Het nieuws wordt gepresenteerd door Nienke de Deugd van Obs Roald Dahl. Alle scholen komen aan bod en mogen laten zien wat zij belangrijk vinden.”

De keus om samen te werken met De Hooizolder blijkt een logische. ,,De Hooizolder is immers een educatiecentrum dat de basisscholen al jaren voorziet van natuur en milieu- educatie aan basisschoolkinderen”, zegt de webdesigner. ,,In samenwerking met de Hooizolder willen er naar toe om MouseTV elke maand uit te zenden. We willen technisch mooie televisie maken en we willen MouseTV binnen Sliedrecht groot en bekend maken.”

Via media-aandacht proberen de makers nu wat meer ruchtbaarheid aan hun project te geven. ,,We hopen ook anderen enthousiast te maken om hieraan mee te werken. Of om het project te sponsoren. Mensen die hier belangstelling voor hebben kunnen kijken bij ‘Vrienden van MouseTV’ op onze website en desgewenst het contactformulier invullen.”

Door hard werken van alle vrijwilligers is de eerste uitzending reeds tot stand gekomen. ,,En wij zijn er trots op”, verklaart Van der Weiden. ,,Op www.mousetv.nl kan deze aflevering bekeken worden. Echt doen, het is de moeite meer dan waard. Hier kan je ook je mening achterlaten in het gastenboek.”

Kijk voor meer informatie op www.mousetv.nl.

advertentie
advertentie