De Waagh gaat slechte naam aanpakken

16 december 2012 om 00:00 Nieuws

Met ruim dertig jaar ervaring in de horeca kent Van Meggelen haar Pappenheimers. ,,Mijn visie is dat een kroeg het verlengde van de huiskamer moet zijn. Ik probeer een huiselijke sfeer te creëren. Gezellig, schoon én veilig. In je eigen huis voel je je comfortabel en veilig, dat moet hier ook het geval zijn. Ons beleid is dat we er bovenop zitten. Verder kijken dan alleen de bar, door de zaak lopen en regelmatig de toiletten inspecteren. Drugsgebruik tolereren we niet. Laat ik het zo zeggen: er moet sprake zijn van een huiskamersfeer. Gezelligheid staat voorop. Grappen en grollen is prima en je verhaal kun je ook bij mij kwijt. Je vangt mensen op. Als barvrouw ben je soms ook sociaal werkster. Waar thuis duidelijke regels gelden, geldt dat ook in de kroeg. Wie zich niet gedraagt, wordt verzocht de tent te verlaten.”

SLIEDRECHT - Tapperij De Waagh aan de Stationsweg heeft een bestuurlijke waarschuwing gekregen van de gemeente. Als zich nogmaals geweld door bezoekers voordoet of op andere wijze verstoring van de openbare orde plaatsvindt, wordt tijdelijke sluiting opgelegd. Diana van Meggelen, die sinds vier weken deze horecagelegenheid runt, zegt zich geen zorgen te maken: ,,Natuurlijk is het niet leuk om zo te beginnen, maar we waren ons bewust van de slechte naam. Dat willen we aanpakken. Ik wil geen rottigheid meer.” Door Erik de Bruin

Twee weken geleden gebeurde dat. Een persoon hield zich vervelend op en moest met behulp van de suswachten, die elke vrijdag en zaterdag een oogje in het zeil houden in het uitgaansgebied en langs de horecagelegenheden lopen, naar buiten worden geholpen. De toegesnelde politie moest meerdere keren ingrijpen. Omdat sinds afgelopen zomer meerdere incidenten hebben plaatsgevonden en de uitbater hiervoor op het matje is geroepen door de gemeente, besloot de nieuwbakken burgemeester Bram van Hemmen, verantwoordelijk voor het in stand houden van Openbare Orde en Veiligheid in zijn gemeente, een officiële waarschuwing te geven. ,,Ik wil een duidelijk signaal afgeven dat een dergelijk incident niet wordt getolereerd in Sliedrecht”, liet hij een week later optekenen. Van Meggelen zegt daar begrip voor te hebben: ,,De burgemeester neemt zijn werk serieus en dat doen wij ook. We willen rottigheid buiten de deur houden.” Vrijdag- en zaterdagavond staat tot sluitingstijd een portier aan de deur. ,,Hij is een week na het incident begonnen, maar we wilden hem al eerder aanstellen. We houden geen streng deurbeleid. Iedereen is welkom. Als je je maar gedraagt. Wie al bij de ingang een agressieve indruk maakt, weigeren we. Is dat in zijn of haar ogen onterecht dan mogen ze me een dag later gerust bellen. Ik leg graag uit dat we het voor iedereen gezellig willen houden. Komt een vrouw een biertje drinken en kletsen aan de bar omdat haar man ‘s avonds aan het werk is, dan moet zij het ook fijn hebben. Je wilt te allen tijde de veiligheid van je klanten waarborgen. Daar zijn we heel alert op.”

De afgelopen twee weken zijn rustig verlopen. ,,Wel iets minder druk dan normaal, maar dat is op zich niet erg. Keulen en Aken zijn ook niet op één dag gebouwd. Door verschillende incidenten heeft De Waagh een slechte naam gekregen. Om een positief imago te krijgen moet je geduldig zijn.”

advertentie
advertentie