Heren Sliedrecht Sport niet opgewassen tegen koploper

Nieuws

SLIEDRECHT - De mannen van Sliedrecht Sport zijn er niet in geslaagd de stunt tegen Rivo Rijssen, eerder dit jaar in een vergelijkbare situatie, te herhalen. De koploper in de topdivisie was goed ingesteld een nieuwe zeperd in De Stoep te vermijden en bleek op basis van kracht, souplesse en taktisch inzicht een maatje te groot voor het dapper strijdende Sliedrecht Sport. Het enthousiasme en de wilskracht bleken voldoende voor de winst in de eerste set, daarna namen de Tukkers echter het initiatief over om het vervolgens niet meer af te staan: 25-20, 17-25, 24-26 en 21-25.

Trainer-coach Arie van Wolferen kan niet anders dan berusten in de huidige situatie, waarin hij geen beroep kan doen op de langdurig geblesseerden Frank Vlot (enkel) en Niek de Bresser (knie). Aanvoerder Roy Kroon is inmiddels omgeschoold tot libero en vanuit het tweede team wordt regelmatig geput uit goede vervangers. ,,Je hebt in de voorbereiding op de wedstrijden te maken met het feit, dat je soms maar met zes spelers kunt trainen, en natuurlijk kan dat niet ongestraft blijven in de aanloop naar de wedstrijden. We moeten hier doorheen en intussen gewoon kei- en keihard blijven werken, meer kan je nu echt niet doen."

Duidelijk voorbeeld in het niveauverschil tussen beide teams vormde Rivo's uitblinker en passer-loper Frank v.d. Noort die met een imposante opslagserie in de tweede set (9 punten op rij) de eerste bres sloeg in het verweer van de thuisploeg. In het verloop van de wedstrijd daalde het niveau bij de thuisclub en gaf de power en de overtuiging in de acties bij koploper Rivo Rijssen de doorslag.

Voorlopig biedt de winterstop een kleine maand ruimte voor Sliedrecht Sport om nieuwe krachten te verzamelen voor de tweede helft van het seizoen.

advertentie
advertentie