Matig wedstrijd vrouwen vv Sliedrecht in Kerkwijk

17 december 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De afsluiting van de najaarscompetitie is in mineur geëindigd voor de vrouwen van v.v. Sliedrecht. De twee vorige verlieswedstrijden tegen De Alblas en Stedoco waren ingecalculeerd, maar verliezen van Kerkwijk (3-1) was niet nodig geweest. Met deze nederlaag kon de balans opgemaakt worden: dit najaar heeft zes keer winst en drie keer verlies opgeleverd. Het puntenaantal zal waarschijnlijk voldoende zijn om het komend voorjaar in de promotiepoule te mogen uitkomen, maar de laatste maanden van 2012 laten duidelijk zien dat het team er alles aan zal moeten doen om deze plaats waar te maken.

In Kerkwijk vond Sliedrecht een gemotiveerde tegenstander tegenover zicht die in de openingsfase nog niet zo sterk voor de dag kwam, maar gaandeweg de overhand kreeg op het middenveld. Gevaar van lopende mensen was er met enige regelmaat, maar de goed werkende buitenspelval kon grote kansen voorkomen. Dat het toch een keer fout liep, was echter niet verrassend, hoewel aan de 1-0 na 15 minuten een sterk buitenspelluchtje hing dat aan de scheidsrechter voorbij ging.

Van Sliedrecht kwam het meeste gevaar van de rechterflank waar Sera de Bruin veelvuldig werd diep gestuurd en een paar keer kon doorbreken. Uit een afgedwongen corner in de 20e minuut kon Erica Martins attent de gelijkmaker in het doel werken. Tot aan de rust kregen beide team mogelijkheden om de score uit te breiden, maar zowel de Kerkwijkse doelvrouw en Ilse Verwijs waren paraat. Sharon Goedhart kwam vrij voor de keepster maar wegglijden en schrik van deze kans leverden slechts een afzwaaier op.

Kerkwijk kwam de tweede helft sterk uit de startblokken. Met veel bewegende middenvelders ontstonden er opnieuw overtal-situaties voor de Sliedrechtse defensie. Vooral op de flanken van het middenveld kon Sliedrecht het niet bijbenen. De 2-1 voorsprong voor de thuisploeg was hiervan dan ook niet meer dan een logisch gevolg. Toch was er geen reden om te wanhopen, want in de omschakeling ontstonden uitstekende kansen voor Sera en Erica, maar die werden naast geschoten of vakkundig gekeerd door de keepster.

Ondanks het harde werken, ontbrak het zaterdag aan teamspirit en voldoende overzicht en inzicht. Het ontbreken van Walla en Daphne, speelsters met techniek en rust aan de bal, liet zich te sterk voelen en als niet iedereen bleek bij machte het beste in zichzelf naar boven te halen. Gezien het veldspel kon Kerkwijk het meeste aanspraak maken op de winst en toen die ploeg uit een vrije trap slim de 3-1 wist te scoren, was de wedstrijd gespeeld.