Tweede schaakteam boekt sterke winst

17 december 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft de eerste winst na de promotie naar de Promotieklasse te pakken. In de hoogste klasse van de Rotterdamse Schaakbond boekte het team van teamleider Kees van der Does een verrassende, maar dikverdiende 5-3 zege op het ooit zo vermaarde SO Rotterdam 2, dat jaren in de hoogste klasse van de landelijke competitie heeft gespeeld.

De wedstrijd begon vredig met een snelle remise van topscorer Jerry van Rekom tegen oud-bekende Martin Noordijk. Ook het tweede resultaat leek vredig, want de gelegenheidskopman Jan Sulman boekte een plusremise tegen de Rotterdamse topper Michiel Besseling. Daarmee bewees Sulman weer op zijn oude niveau te zitten. De Sliedrechtse reserves kwamen op voorsprong door een degelijke zege van Willem Kuiper, die net als twee jaar geleden Aad Zonne door de vlag wist te jagen.

Vervolgens wist Pieter Pons na een wisselvallige partij zijn tegenstander Gerard Kastelein pardoes mat te zetten. De geruststellende 3-1 was het sein voor Floris Verweij om remise aan te nemen tegen Gerard Markus. Het was het eerste halfje van het Sliedrechte jeugdtalent in de Promotieklasse. Vervolgens speelde Wout Boer remise tegen de sterke Marc Schroeder, die op zijn beurt naar het halfje wist te schwindelen na de gehele partij minder te hebben gestaan.

Zo stond het 4-1 met nog twee partijen te gaan. Wim Hokken moest na een ingewikkelde partij het onderspit delven tegen John Schell, maar winterkampioen Niels Mijnster bewees zijn goede vorm door Frans Vreugdenhil vanaf het begin weinig kans te geven op een goed resultaat. Met zijn winstpartij zorgde Niels voor de teamwinst.

Met 2 punten uit drie wedstrijden staat Sliedrecht 2 nu niet meer onderaan in de Promotieklasse.

advertentie
advertentie