Leo Koppelaar boekt eerste winst

17 december 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Hij moest er vijftien lange ronden op wachten, maar uiteindelijk is het Leo Koppelaar gelukt om zijn eerste winstpartij te scoren in de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht. Slachtoffer was Michiel van den Berg die door de gepensioneerde drogist pardoes werd matgezet. Een mooie opsteker voor Leo die nu met een gerust hart aan de tweede competitiehelft kan beginnen. Daar de top 3 door externe verplichtingen niet speelde veranderde hier niets. Niels Mijnster blijft koploper en alleen Kees Wessels nestelde zich wat steviger op de vierde plaats door eindspelwinst op Peter Dekker.

Adrian Mensing begon sterk tegen Hans Klein, maar maakte geen gebruik van de kleine onnauwkeurigheid in het middenspel van Klein en moest uiteindelijk opgeven. Broer Andrew deed het beter tegen topper Wim Pool en wist in een duidelijk mindere stelling toch nog een prachtige schwindel in de stelling te bouwen, waardoor er voor Pool niets anders opzat dan remise aan te nemen.

Peter Vis en Henk Prins speelden een gelijkopgaande partij en daar beide spelers geen echt plan hadden werd al snel de vrede getekend. Martin Prins had de hele avond nodig om Hans Dubbeldam van het lijf te houden. In het eindspel wist Prins een vrijpion te creëren en schoof hiermee de partij uit. Henri Hartog kon geen vuist maken tegen Rik Versteeg die een prima pot speelde en het punt verdiend binnenhaalde. Marcel Klein speelde een leuke pot tegen Cees Moes, had geluk dat Cees een goede voortzetting miste, maar wist een klein voordeel steeds beter uit te bouwen, waardoor Moes uiteindelijk moest opgeven. Jurgen de Haan had vooral positioneel voordeel in zijn partij tegen Mark van Hulst. In het eindspel bleek dat de stukken van Jurgen beter samenwerkten en kon hij het punt bijschrijven. Tenslotte wist de jongste speler in de competitie, Jorik Klein, netjes te winnen van de nestor van de vereniging, Jan Willem Kraaijeveld.

advertentie
advertentie