Hard Rock met Vanderbuyst in Elektra

18 december 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Nederlandse hardrocksensatie Vanderbuyst staat zaterdag 28 december in Elektra. En om het allemaal nog mooier te maken voor de echte hardrockliefhebber nemen ze de Canadeze band Cauldron en de Rotterdamse rockers van Gold mee om het voorprogramma te verzorgen.

Vanderbuyst lijkt voor een heuse revival van de Nederlandse hardrock te zorgen. Het veelgeprezen derde album Flying Dutchmen is in de eerste week na de officiële releasedatum op de eerste plek van de Dutch Alternative Top 30 binnen gekomen. In de reguliere Dutch Album Top100 kwam Vanderbuyst op de 33e plek binnen. Ze gaan met het uitkomen van de nieuwe plaat alle podia in de lage landen af en staan nu al voor diverse Europse festivals geprogrammeerd. In de afgelopen twee jaar stonden ze op Paaspop, Zwarte cross, Breda Barst, Baroeg Open Air, Noorderslag, Hellfest, Metropolis en nog veel meer.

Cauldron is een Canadese band die speciaal voor de nieuwe plaat van Vanderbuyst naar Europa is gekomen om de tijdens album release tour als voorprogramma te spelen. Ze spelen old-school hardrock, zoals dit in de jaren 80 gespeeld werd.

Gold is een talentvolle Rotterdamse metalband die gekarakteriseerd wordt door sterke songstructuren en catchy riffs. Ze hebben onlangs hun eerste plaat uitgebracht genaamd Interbellum, geproduceerd door de frontman van Vanderbuyst.

Entree: 10 euro. Aanvang 20.00 uur.

advertentie
advertentie